İşte DEAŞ'ın bombacısı

İstanbul Bayrampaşa'da bir AVM'de yakalanan 4 DEAŞ'lı teröristten Can Y.'nin hücre evinde ele geçirilen tüm patlayıcıları hazırlayan kişi olduğu tespit edildi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Kasım 2017 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte DEAŞ'ın bombacısı

Haluk Karakaya

İstanbul-Bayrampaşa'daki bir alışveriş merkezinin otoparkına bomba yüklü araç ve motosiklet bıraktıktan sonra kaçamadan yakalanan teröristlerden Can Y.'nin, terör örgütü DEAŞ'ın bombacısı olduğu ortaya çıktı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve MİT ve Emniyet istihbaratın ortak operasyonuyla 28 Ekim'de çökertilen DEAŞ hücresine mensup teröristlerle ilgili yeni bilgilere ulaşıldı.

Operasyonda ele geçirilen tüm patlayıcıları, Afganistan'da bomba eğitimi alan DEAŞ'lı Can Y.'nin hazırladığı belirlendi. Örgütün, Can Y.'yi İstanbul'a eylem hazırlığı için gönderdiği anlaşıldı.

BAŞAKŞEHİR'DE FACİA ÖNLENDİ

28 Ekim tarihindeki başarılı operayonun ardından MİT ve Emniyet istihbarat, ertesi gün örgüte yönelik ikinci bir ortak baskın daha gerçekleştirdi. Operasyonda Başakşehir'de bir hücre evinde 56 bomba bulunurken, muhtemel bir facia önlendi. Bu arada, Bayrampaşa'da yakalanan 2'si kadın 4 DEAŞ'lı teröristin, Esenyurt ve Arnavutköy'deki hücre evlerini ateşe verdikten hemen sonra bölgeden kaçış görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde teröristlerden biri bomba yüklü motosiklet ile giderken, diğer teröristler ise otomobile patlayıcıları yüklüyor. Sorguları süren teröristler Mücahit P. eşi Sezgen P. ve Can Y'nin eşi Hatice Y'nin sabıkalarının olmadığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber