3G hayatımıza giriyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, görüntülü konuşma imkânı tanıyan ?üçüncü nesil cep telefonu? ihalesi için haziranda teklif alacaklarını açıkladı. Yıldırım, lisans için de makul ücretler talep edeceklerini bildirdi

Üçüncü nesil cep telefon olarak bilinen 3G hayatımıza girmeye hazırlanıyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, görüntülü konuşma imkânı tanıyan üçüncü nesil (3G) cep telefonu ihalesinde takvimin işlediğini, bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi. Yıldırım, haziran ayı başında teklifleri almaya başlayacaklarını ifade etti. Bakan Yıldırım, bu konuda dört lisans vereceklerini hatırlatarak, ?Bu ihaleye akıllı, doğru olan mevcut operatörler girecektir. Bir de dördüncü var, bu da herkese açık. Şeffaf bir yarışma olacak. Şartları yerine getiren ihaleye katılır? dedi.

LİSANSLAR UCUZ OLACAK

Avrupa ülkelerinde, üçüncü nesil cep ihalelerinde izlenen yolun başlangıçta doğru olmadığı belirten Yıldırım, çok yüksek lisans bedelleri nedeniyle yatırımcıların piyasadan çekilmek durumunda kaldığını söyledi. Japonya'nın üçüncü nesil GSM sisteminde lisansları bedava verdiğini hatırlatan Yıldırım, Türkiye'de de makul lisans ücreti alınmasını öngördüklerini söyledi. Japonya'nın ücretsiz vermesinde amacın, teknolojiyi halkın tamamının kullanımına yaymak olduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, ?Biz de sağlanacak kamu yararıyla, işletmecilerin bu teknolojiyi vatandaşımızın kullanımına sunmaları arasında dengeyi sağlıyoruz. O nedenle de makul lisans ücretleri öngörüyoruz? diye konuştu.

E-DEVLET İÇİN YENİ ADIM

Bu arada, MÜSİAD'ın perşembe toplantılarına katılan Binali Yaldırım, e-devlet uygulamalarına geçmek için çalıştıklarını, bu ayın sonunda 20 kalem hizmetin sanal ortamdan verilebilmesi için test çalışmalarının başlayacağını bildirdi. Yıldırım, sanal ortamda gençleri zehirleyenlere karşı önlem almak için de çalıştıklarını sözlerine ekledi.

3G NEDİR?

Şu anda kullanılan en hızlı cep telefonu bağlantısından 4 kat daha hızlı olan üçüncü nesil (3G), 5 megabaytlık bir şarkıyı 20 saniyede cep telefonuna indirmekten cepten naklen televizyon izlemeye kadar bir dizi servise olanak tanıyor. 3G aralarında mobil internet erişimi, müzik ve video programlarıyla gelişmiş video oyunların da bulunduğu geniş bir multimedya içeriğini de destekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber