Çelik: Okulları TOKİ'nin inşa etmesi için görüşmeler yapıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okulların Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilmesi ve ödemelerin TOKİ'ye yapılması konusunda görüşmeler yapıldığını belirtti.

Açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Mersin'de bulunan Çelik, "TOKİ, şimdiye kadar zaten toplu konut alanlarına sosyal donatı kapsamında bize kendi imkanları ölçüsünde 250 okul yaptı. Ama yeni görüşmelerin sonucunda, eğer planlarımız hayata geçerse, okullar tamamen TOKİ tarafından bizim ihtiyaç duyduğumuz yerlere yapılacak. Biz de 5 yıl içinde TOKİ'ye ödeme yapacağız. Bu yeni bir proje ve yeni bir formül" dedi.

AK Parti iktidarı ile birlikte uygulamaya geçirilen Sosyal Bilimler Lisesinin büyükşehirlerle sınırlandırılacağını vurgulayan Bakan Çelik, bunun 10'uncusunun Mersin'de açılması gerektiğini ifade etti.

Açıklamasının ardından, Bakan Çelik, bir gazetecinin "YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in cumhurbaşkanlığı ile ilgili açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusunu, "Doğrusu Sayın Teziç'in cumhurbaşkanlığı ile ilgili açıklamalarını değerlendirmeye değer bulmuyorum. O bakımdan bu konu üzerinde konuşmaya gerek bile duymuyorum" diye yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber