Köşk yolunda 6 isimli anket

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

30 AKP milletvekili ile cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik görüşmeler yapan Erdoğan milletvekillerine anket dağıttı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan teşkilatın ardından AKP milletvekillerinin de cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik nabzını tutmaya başladı. Erdoğan dün akşam 30 AKP milletvekili ile cumhurbaşkanının kim olmasına yönelik görüşmeler yaptı ve teşkilata dağıtılan 6 isimden oluşan anketi dağıttı. Milletvekillerinin Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün dışında Köşk adaylarına sıcak bakmadığı öğrenildi.

Erdoğan programında olmamasına rağmen milletvekilleriyle dün akşam Başbakanlık Konutu'nda 3.5 saat süren bir görüşme yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimine ve kimin aday olmasına yönelik milletvekillerine sorular yönelten Erdoğan bu görüşmeleri 18 Nisan'a kadar gruplar halinde sürdürecek. Milletvekillerinin bazılarının Erdoğan'ın aday olması yönünde görüş ifade ettiği bazılarının da ?partinin başında kalın'' dediği belirtildi. ?Partinin başında kalın'' diyenlerin Gül'ün Köşk adaylığına sıcak baktığı dile getirildi. Milletvekilleri Erdoğan ve Gül dışında başka adaya sıcak bakmayacaklarını da toplantıda ifade etti. Milletvekillerinin ?Kararı siz verin, biz uyarız. Öncelikle sizin hakkınız. Siz olmazsanız Abdullah Bey olmalı. İkinizin dışında bir isim parti içinde sıkıntı olabilir'' mesajı verdiği öğrenildi.

Anket de doldurdular

Görüşmelerde milletvekillerine teşkilata dağıtılan cumhurbaşkanlığı anketi de dağıtıldı. "Sizce Cumhurbaşkanı kim olmalı?" açık uçlu sorunun olduğu ankette ayrıca "Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Bülent Arınç dışında aşağıdaki isimlerden hangisinin Cumhurbaşkanı olmasını istersiniz?" denilerek 6 isme yer verildi. Bu isimler, önceki ankette olduğu gibi Başbakan yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Abdüllatif Şener, Devlet bakanları Beşir Atalay, Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan'tan oluştu.

Erdoğan 11 Nisan'da da il başkanlarını toplayarak 16 Nisan'daki aday açıklama tarihi öncesi teşkilatla son toplantısını yapacak. Erdoğan 18 Nisan'da da MKYK'yı toplayarak kimin cumhurbaşkanı olacağını belirleyecek. Erdoğan'ın 18 Nisan'dan sonra da adayı açıklaması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber