Mardin'de jandarma helikopteri zorunlu iniş yaptı

Suriye ve Irak üzerinden gelen çöl fırtınasının neden olduğu toz bulutu, Mardin ve ilçelerini olumsuz etkiledi. Kentte göz gözü görmüyor. Havada güvenlik önlemi alan jandarmaya ait helikopter, toz bulutu nedeniyle zorunlu iniş yaptı. Toz bulutunun yarın da etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2017 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mardin'de jandarma helikopteri zorunlu iniş yaptı

Suriye üzerinden gelen toz zerrecikleri Mardin'de etkili oluyor. Suriye üzerinden gelen toz bulutu, il merkezinde ve sınıra yakın yerleşim yerlerinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Toz bulutu nedeniyle özellikle kent merkezinde zaman zaman görüş mesafesi düştü. Mardin'de etkili olan toz fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 100 metrenin altına düştüğü gözlenirken, havada güvenlik önlemi alan jandarma helikopteri, zorunlu iniş yaptı. Bölgede yaşayanlar, toz fırtınası yüzünden zorunlu olmadıkça dışarı çıkmazken, meteoroloji yetkilileri de toz bulutunun 1 gün daha etkili olacağını duyurdu. Bu yıl, toz fırtınasına sık sık maruz kalan Mardinliler, ortaya çıkan tozlardan olumsuz etkilendi.

UYARI YAPILIYOR...

Toz bulutunun Güneydoğu Anadolu bölgesinin tamamıyla Doğu Anadolu'nun doğusunda gün boyu etkili olmasının beklendiğini belirten meteroloji yetkilileri, 7 bin fitin altında yoğunlaşan toz bulutunun görüş mesafesini de düşürdüğünü kaydetti. Araçların da tozla kaplandığı kentte, görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle kavşak ve ana arterlerde aydınlatma lambalarının yanması dikkat çekti. Bazı kişiler, üzeri tozla kaplanan araçlarını yıkarken, bazıları da araçlarını yıkamak için toz fırtınasının dinmesini bekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber