Mitinge gelenleri kampusta ağırlarız

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Nisan 2007 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde 14 Nisan'da düzenlenecek 'Cumhuriyetine Sahip Çık' mitingine Ankara dışından gelecek öğrencilere Hacettepe ve Ankara üniversiteleri ev sahipliği yapacak. Öğrenci Konseyi başkanları mitinge büyük destek verdiklerini belirttiler.

CUMHURBAŞKANLIĞI seçimi öncesi Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde 14 Nisan'da Ankara'da yapılması planlanan mitinge rektörlerden sonra öğrenci temsilcilerinden de destek geldi. Ankara ve Hacettepe üniversitelerinin öğrenci konseyi başkanları, Anadolu'dan gelecek öğrencilere miting için kampus kapılarını açtıklarını söyledi. Üniversitelilerin görüşleri şöyle:

ODTÜ Öğrenci Temsilciliği Başkanı Berkay Orhaner: Mitinge kişisel olarak katılım olacak. Hiçbir partinin, özel, tüzel kişiliğin ismini görmek istemiyoruz. Halkın mitingi olsun istiyoruz.

Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Bora Akat: Mitinge üniversite olarak destek veriyoruz. Şehir dışından gelen üniversite öğrencilerini kampuslerimizde misafir edeceğiz. Öğrenci konseyleri olarak Atatürkçü düşünce çizgisinde olan 20 üniversiteyle çalışıyoruz.

Hacettepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Hakan Keçe: Üniversitemizden 15 bine yakın öğrenci katılacak. Hacettepe'nin bütün hocaları, dekanları ve hatta rektörü mitinge cüppelerini giyip gelecek. Türkiye'nin dört bir yanından gelen diğer üniversitelerin öğrencilerine de Hacettepe ev sahipliği yapacak, yemek, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılacak.

Başkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Gürol Başar Ülger: Yaklaşık 1000 kişiyle katılacağız. Ortak amacımız Türkiye'nin ağırlığını taşıyabilecek bir kişinin Cumhurbaşkanı olması.

Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Necmi Candemir: Siyasi yönlendirme girişiminde bulunmayız, ancak üniversitemizden mitinge katılmak isteyenler elbette olacaktır.

Gazi Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Çakır: Cumhurbaşkanlığına, hedefi 'cumhuriyetin bekçisi olmak' olan, laiklik konusunda sicili bozuk olmayan bir devlet adamının yakışacağını düşünmekteyim. Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmaması için düzenlenecek mitinge her türlü desteği vermekteyiz.

ADD'den uyarılar

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) miting hazırlıklarını hızlandırdı. ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ercan, internet sitesinden bir bildiri yayınlayarak, katılımcılara uyarılarda bulundu.

SADECE TÜRK BAYRAĞI Yağmura karşı tedbirli olunmalı, su, kumanya, ilaç, telefon gibi kişisel gereksinimler unutulmamalıdır. Tüm ADD üyeleri kırmızı/beyaz kurdele ve Atatürk rozetleriyle tanıtıcı işaretler taşımalıdır. Dernek tanıtıcı pankart ve Türk Bayrağı dışında hiçbir şey bulundurulmayacaktır.

TUVALET UYARISI Ankara'ya gelecek yüzlerce otobüsün oluşturacağı uzun kuyruklar, muhtemel kazalar, kontroller vs. nedeniyle hareket saatleri dikkatli planlanmalıdır. Hipodromda tuvalet yetersizliği göz önünde tutularak gerekli molalar verilmelidir.

PANKART VE SLOGAN YOK Bu mitingin coşkulu ve demokratik terbiye sınırları çerçevesinde görkemli bir eylem olması için tüm üyelerimize büyük sorumluluk düşmektedir. Düzenleme Komitesinin belirleyip valiliğe sunduğu onaylanmış slogan/dövizler dışında herhangi bir pankart kullanılmayacak, slogan atılmayacaktır. Taşkınlıklara, özellikle eylemi sabote etmeye yönelik olası provokatörlere ve çığırtkanlara izin vermemeliyiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber