İnternet kullanırken dikkat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2007 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - Kitapçıkta, internet bağlantısı olan bilgisayar ve oyun aygıtlarının, tüm ailenin kullandığı bir odaya ya da merkezi bir konuma yerleştirilmesi tavsiye ediliyor. Çocuğun kişisel hiçbir ipucu içermeyen ve hiçbir kişisel anlamı temsil etmeyen bir rumuz ya da e-posta adresi seçmesi öneriliyor. Çocuğun kişisel bilgilerini açıklarken dikkatli olması yönünde uyarılması isteniyor.

Haberin devamı

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, ?İnternette Güvenlik Kampanyası? çerçevesinde, internetteki zararlı içerikli siteler, internetin sunduğu teknolojik olanaklar, internet bağımlılığı ve korunma yöntemleri hakkında bilgi veren bir kitapçık hazırladı.

İnterneti, ?Bir taraftan, sıcak evinizden çıkmadan birçok işinizi yapan bir uşak, diğer yandan ise evinizin bir köşesinde canavarları barındıran tehlikeli bir silah? olarak tanımlayan kitapçıkta, faydalı bir internet kullanımı için ebeveynlere şu öneriler yapıldı:

İlgi çekici ve eğlenceli web sitelerini çocuğunuzla beraber bulmaya çalışın. İnterneti keşfetmeye yönelik bu olumlu tavır, gelecekte internetle ilgili çocuğun yaşayacağı olumlu ya da olumsuz deneyimleri paylaşabilmeniz için bir fırsat olacak.

İnternet bağlantısı olan bilgisayar ve oyun aygıtlarını tüm ailenin kullandığı bir odaya ya da merkezi bir konuma yerleştirin.

Aile güvenliği yazılımı kullanın. Bu, internet etkinlikleri hakkında konuşmak istemeyecek ilkokul çocukları ve ergenlik dönemindeki çocuklar için özellikle yararlıdır.

Çocuğunuzun kişisel hiçbir ipucu içermeyen ve hiçbir kişisel anlamı temsil etmeyen bir rumuz ya da e-posta adresi seçmesine yardımcı olun.

Çocuğunuzla evde internet kullanımının koşulları hakkında anlaşın.

Çocuğunuzu kişisel bilgilerini açıklarken dikkatli olması gerektiği konusunda uyarın.

Bir e-arkadaşla yüz yüze birlikte olmanın riskleri hakkında konuşun.

Çocuğunuzu internetteki kaynaklar hakkında daha eleştirel olmaları için eğitin.

Yasa dışı olduğunu düşündüğünüz online materyalleri yetkililere bildirin.

Çocuğunuzun internet kullanımını bilin.

İnternetin iyi yanlarının kötü yanlarından daha baskın olduğunu daima aklınızda bulundurun.

Çocuklarınızla internette yaptıklarını konuşun.

Güvenlik duvarı kullanın, işletim sisteminizi en son güvenlik güncellemeleriyle yenileyin. Antivirüs ve spyware önleme yazılımları kullanın.

Çocuklarınızın size bir şeyler öğretmesine izin verin. İnternet ortamında neler yaptıklarını, kimlerle tanıştıklarını size göstermelerini isteyin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber