Nüfus cüzdanına 44 yıl sonra kavuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2007 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan, bebekken kaçırıldığı için ailesini tanımadığını belirten Doğan Çiçek (44), nüfus cüzdanına 44 yıl sonra kavuştu.

Kadirli İlçe Nüfus Müdürü Süleyman Özdemir, hakkında ilçede yayın yapan yerel gazetelerde haber çıkması üzerine, Kadirli Kaymakamlığının talimatıyla yapılan incelemeler sonrasında hazırlanan nüfus cüzdanını Doğan Çiçek'e (44) teslim etti.

Bebekken Şanlıurfa'dan kaçırıldığını öğrendiğini, ancak herhangi bir bilgi olmadığı için ailesine ulaşamadığını belirten Çiçek, bir süre Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, daha sonra da şu an bulunduğu Kadirli'de hayırsever ailelerin yanında kalıp çalışarak, geçimini sağladığını söyledi.

Gösterdiği ilgi nedeniyle Kaymakam Rauf Ulusoy'a şükran borçlu olduğunu belirten Çiçek, ''Kendisi, okuma yazma öğrenmek istediğimi söyleyince, Halk Eğitim Merkezinin kursuna yazdırılmam konusunda yetkililere talimat verdi. Artık, kimlik belgem olduğu için hemen başvurumu yapacağım'' dedi.

Birçok kez nüfus cüzdanı olmadığı için sıkıntı yaşadığını ifade eden Çiçek, şunları söyledi:

''Kimsesizlik kadar kötü bir şey yok. Yine de şimdi çok mutluyum. Son olarak yolculuk yaparken yapılan kontrolde nüfus cüzdanım olmamasından dolayı tutuklanmıştım. Artık böyle bir derdim kalmadı.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber