Erdoğan'a Suudi destek: YÖK'e askerler ilham verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2007 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olası cumhurbaşkanlığı adaylığına Suudi Arabistan'dan destek geldi. Suudi Arabistan'da yayınlanan Arab News gazetesi, Türk komutanlarının doğrudan bir uyarı yapmak istememiş olabileceklerini, bunun yerine de YÖK'ün açıklamasına ilham verdiklerini öne sürerek ?Eğer son derece dindar olan Erdoğan, başbakan olarak o kadar iyi bir performans göstermiş ise cumhurbaşkanı olarak milleti için gerçek bir tehlike oluşturması düşünülemez? yorumunu yaptı.

Arab News gazetesinin, ?Temelsiz korkular? başlıklı başyazısında Erdoğan'ın olası cumhurbaşkanlığı adaylığına büyük destek verildi. YÖK tarafından yapılan açıklamanın, çeşitli nedenlerden ilginç olduğu belirtilen yazıda, Türkiye'de asıl siyasi gücün cumhurbaşkanında değil, hükümette bulunduğu, Anayasa'nın değiştirilmesinin kolay olmayacağı belirtildi.

YÖK'ün açıklamasına ?büyük bir olasılıkla? askerlerin ilham verdiğini öne süren gazete, ?Üst düzey komutanlar tarafından yapılacak direkt bir uyarı, hem ülke içinde, hem de yurt dışında provokatif olarak değerlendirilebilirdi? yorumunu yaptı.

Birçok Türk'ün, bu müdahaleden rahatsız olacağını da savunan gazete, Türkiye'nin bir demokrasi olduğunu, Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı olmak için yeterince oy elde etmesi halinde ülkenin en tepedeki görevini üstlenmemesi için hiçbir neden olmayacağını yazdı.

Arab News, Başbakan Erdoğan'ın başında bulunduğu hükümetin, ?ılımlı, istikralı ve finansal açıdan usta? olduğunu kanıtladığını belirterek ?Eğer, çok dindar olan Erdoğan, başbakan olarak o kadar iyi bir performans göstermiş ise, cumhurbaşkanı olarak milleti için gerçek bir tehlike oluşturması düşünülemez? görüşünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber