Polisler tuzağa düşmedi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Nisan 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da, Dağlıoğlu Polis Merkezi'nde görevli polis memurlarına bombalı tuzak kurulduğu ortaya çıktı. PKK'lı teröristler yakındaki bir parkta önce ses bombası, bir dakika aradan sonra da karakol yakınında parça tesirli bomba patlattı. Karakolda görevli polis memurlarının, dikkatli davranmaları sonucu ses bombasının ardından panikle dışarı çıkmayıp bu tuzağa düşmediği belirtildi. Adana Valisi İlhan Atış, karakola saldırı düzenleyen teröristleri sineğe benzeterek, ?O sineklerin file zararı olur mu?? dedi.

Dağlıoğlu Mahallesi Bahçelievler Caddesi üzerindeki Dağlıoğlu Polis Merkezi ile yan yana bulunan çocuk parkındaki kamelya altında tam geceyarısı ses bombası patladı. Karakola 20 metre uzaklıkta patlayan ses bombasının çıkardığı ses üzerine karakolun ve çevredeki binaların camları kırıldı. Karakoldaki görevli polis memurları, patlama üzerine soğukkanlı davranarak karakol içinde bir süre bekleyerek ne olduğunu anlamaya çalıştı. Aradan 1 dakika geçtikten sonra karakol girişindeki nöbetçi memur kulübesi ile bitişik Hacı Salih Boğa Türbesi'nin duvarının kenarına bırakılan parça tesirli bomba patladı. Polis memurlarının, ilk patlamanın ardından panikleyip karakol içinden çıkmaması üzerine büyük bir facianın önüne geçilmiş oldu. Karakol duvarı yıkılırken patlamada ölen ve yaralan olmadı.

Bombalı saldırının ardından bölgede geniş güvenlik önlemi alındı. Patlamanın meydana geldiği yerde bir saat bulundu. Karakol polislerine yönelik çift bombalı saldırı tuzağında ses ve parça tesirli bombaların, uzaktan kumanda ya da zaman ayarlı olarak patlatıldığı iddia edildi.

?SİNEKLER'

Adana Valisi İlhan Atış, çifte bombalı saldırıya uğrayan Dağlıoğlu Polis Merkezi'ni öğle saatlerinde ziyaret etti.

Karakolda görevli polis memurlarına geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Atış, bombaların bırakıldığı yerleri inceledi. Vali Atış, gazetecilerin saldırıyla ilgili sorusu üzerine, ?Art niyetli insanların yaptığı işler. Fili bilir misiniz? Filin üzerinde sinekler vardır bilir misiniz? O sineklerin file zararı olur mu? Hiçbir zaman olmayacaktır. Kesinlikle çözümleyeceğiz? dedi. Vali Atış'in ardından Cumhuriyet Savcısı da olay yerinde inceleme yaptı.

Karakola yönelik saldırının PKK tarafından gerçekleştirdiği ihtimali üzerinde durulurken olaydan sonra otomobille kaçan bir kişi aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber