MEB Türkiye'nin en iyi kantinini seçecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 08:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'in 'kimsenin denetleyemediği' yönündeki tespitleri üzerine okul kantinleri kamuoyunun gündemine yeniden gelirken, Milli Eğitim Bakanlığı da ilk kez 'en iyi kantin'i seçecek bir yarışma düzenledi.

Yarışma, 'öğrencilerin sağlıklı bir ortamda beslenmelerinde katkıları olan okul kantincilerinin yaptıkları çalışmaların diğer kantincilere örnek olması' amacıyla gerçekleştirilecek. Yarışmaya; İstanbul, Ankara ve İzmir 4'er, diğer iller ise en iyi 2 kantinini seçerek katılacak. Bakanlık ise oluşturacağı bir komisyon aracılığıyla ülke genelindeki en iyi kantinleri belirleyecek. En iyi kantinler 9-11 Mayıs'ta Ankara'da düzenlenecek ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de katılacağı 'Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'nda tüm Türkiye'ye tanıtılacak.

İller en iyi kantin ve kantincilerini seçerken, 'öğrenci sağlığına gösterilen dikkat, hijyen, sattığı ürünlerin kalitesi, çalışanların kılık kıyafeti, kantinin fiziki görünümü, öğrencilere karşı davranışları ile profesyonel yaklaşımları' gibi kriterleri göz önünde bulunduracak. Bugüne kadar illerin bakanlığa gönderdiği en iyi kantinlerde, temizliğe dikkat etmeleri ve bir kargaşaya meydan vermeden öğrencileri sıraya koyarak hizmet sunmaları ön plana çıkıyor. İllerin gönderdiği en iyi kantinlerden bazılarının içeriye sıra ve masa koyduğu, bazılarının ise engelli öğrenciler için özel uygulamalar geliştirdikleri görülüyor.

Okul-aile birlikleri de yarışacak

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek "İyi Örnekler Konferansı" için en iyi 'okul-aile birlikleri' de seçilecek. Kantinleri de işleten okul-aile birlikleri seçilirken, 'birliklerin örnek çalışmaları, oluşturdukları bütçeler, toplanan paralarla gerçekleştirilen faaliyetler, gelir-gider tabloları ile mevcut durumları' dikkate alınacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yarışma onayını illere bildiren Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, "Bu yılki İyi Örnekler Konferansı, eğitim, öğretim ortamının iyileştirilmesinde büyük katkıları olan okul-aile birlikleriyle, öğrencilerin sağlıklı bir ortamda beslenmelerinde katkıları olan kantincilerin yaptıkları örnek çalışmalar diğer okul okullara örnek olacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber