Ula uşağum, Köşk emeklilik yeri midur?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Yorgunum' deyip horon tepmeyen Erdoğan'a Rizeli bir vatandaş 'Köşk'e çıkar dinlenirsiniz' dedi. Erdoğan, Köşk'ün yan gelip yatma yeri olmadığını ima etti!

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz gezisine de Çankaya seçimi damga vurdu. Horon tepmesini isteyen Rizelileri yorgunluk gerekçesiyle reddeden Erdoğan, "Köşk'e çıkarsınız dinlenirsiniz" sözlerine "Ula uşağum Köşk emeklilik yeri midur" diye karşılık verdi.

Erdoğan önceki gün açılışını yaptığı Karadeniz Sahil Yolu boyunca vatandaşlarla buluştu. Başbakan yolu bir baştan bir başa 15 saatte, kat etti. Yol güzergâhında AKP teşkilatlarının topladığı partili ve vatandaşlara da kısa süren konuşmalar yapan Erdoğan hemşerileriyle ilginç diyaloglara da girdi.

Erdoğan bazı yerlerde fındık üreticilerinin tepkisiyle karşılaşınca "Biz gereğini yaptık, kimse istismar etmesin" dedi. İş taleplerine karşılığı ise şöyle oldu: "Bu ülkede çalışana iş var, aş var. Adama göre iş olmaz, işe göre adam olur." Başbakan, havai fişekler ve sevgi gösterileriyle karşılaşan Rize Güneysu'daki konutuna ancak gece yarısı ulaşabildi.

Gezinin önceki günkü bölümünde, Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaptığı konuşmada, iktidar olarak durmalarının söz konusu olmadığını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: "Çünkü Başbakanlık, bakanlık makamı, parlamento yan gelip yatma yeri değildir. Bunu bilerek yola çıktık. Böyle de devam edeceğiz." Erdoğan, dün de Rize'de 'dinlenmek- çalışmak' üzerine Karadenizlilerle atıştı. Rizeliler, il girişinde horon teperek karşıladıkları Erdoğan'ı da oyunlarına çağırdı. Erdoğan, Başbakanlık horona katılması davetini, "Bugün çok yorulduk, uzun bir yol kat ettik" diyerek reddetti. Bir vatandaşın "Sayın Başbakanım Köşk'e çıkarsınız dinlenirsiniz" demesi üzerine de, "Ula uşağum, Köşk emeklilik yeri midur" yanıtı verdi.

Köşk kapısından geçti!

Erdoğan, Of'ta da bir köprü üzerine asılan, üzerinde 'Köşk' mesajları bulunan kartondan bir kapıyla karşılandı.

Üzerinde "Burası Of kapısı, açana Köşk kapısı" ve "Oflunun duası makbul olur, alana Köşk yolu açık olur" yazılı pankartı bir süre izleyen Erdoğan, ardından aracından inip vatandaşlarla sohbet etti. Yeniden otobüse binen Erdoğan, pankartı asanların kapıyı açmasıyla yoluna 'Köşk kapısından!' geçerek devam etti.

Memleketi Güneysu'da 'Köşk'ün gülü' pankartıyla karşılanan Başbakan Erdoğan, Merkez Mahallesi'ndeki evine gitti. Daha sonra Artvin'e geçerek, Çoruh Nehri üzerinde kurulan Borçka Barajı'nı da açan Erdoğan burada, "Bu barajların olduğu yerler bir yok oluş değil, istenirse kentsel dönüşümdür" diye konuştu. Erdoğan Sarp Sınır Kapısı'nda Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levon Varshalomidze'yle görüştü. Erdoğan Varchalomidze'nin davetini "Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimi var. Sıkıntılı bir dönem" diyerek geri çevirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber