Kamunun mail akışı elebaşının elinde

Kayyum atanan İsim Tescil'in, elebaşı Gülen'in gizli bilgileri topladığı ihanet arşivi olduğu ortaya çıktı. Şirketin, kamuda görevli kritik kişilerin ve 300 bin müşterinin tüm bilgilerini maille Pensilvanya'ya gönderdiği tespit edildi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Kasım 2017 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamunun mail akışı elebaşının elinde

FETÖ soruşturması kapsamında kayyum atanan domain ve hosting firması İsim Tescil'e ilişkin hazırlanan fezlekede dikkat çekici bilgiler ortaya çıktı. Firma 2016'da isim tescili aldığı 600 bin web sitesinin sahibi ve yöneticilerine ait (özellikle de kamu kurum ve kuruluşları) iletişim, kimlik, banka hesap bilgileri ile sitenin trafiğini örgüt için dataladı.

Firma bu sayede kamu kurumları ve belediyelerin mail akışını da izleme ve onları arşivleme olanağını elde etti. Herhangi bir kaymakamlık maili, yapılan tüm yazışmalar bu firmanın sunucuları vasıtasıyla hem okundu hem de bir kopyası örgüte iletildi. Dosyadaki gizli tanık, bu bilgilerin ABD'de kurulduğu ortaya çıkan FETÖ elebaşı Gülen'in istihbarat ofisine mail yoluyla gönderildiğini itiraf etti.

FUAT AVNİ'YE SIZINTI YAPTI

Böylece Pensilvanya, emniyet, bakanlık gibi kamu kurumlarına verilen hosting hizmeti sayesinde her bilgiden bir maille haberdar oldu. Bu bilgiler örgütün sosyal medya hesabı Fuat Avni'ye aktarılıyor.

Kapatılmasın diye 1 Milyar Dolar gitti

Gizli tanık: İsim Tescil İnternet Teknolojileri A.Ş.'nin sahibi Mehmet

Öztürk'tür. Kahramanmaraşlı Öztürk polis kolejini yarım bırakarak Azerbaycan'a gitti. 1,5 yıl önce de ABD'ye Green card çıkartarak yerleşti. Mehmet Öztürk aynı zamanda eyaletin en büyük sorumlusu Murat ismiyle bildiğim şahsın da yardımcısıdır. Murat isimli şahıs, Marmara İlahiyat mezunudur.

Türkiye'nin dev şirketi!

Bank Asya'nın devlet tarafından el konulması aşamalarında Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biri bankanın tekrardan ayağa kalkması ve kapatılmaması için 1 milyar dolar verdi. Bize de malımızı mülkümüzü satarak bankanın nakit açığını kapatmamız gerektiğini anlattılar.

İmamlara CiHAN'dan basın kartı!

Gizli tanığın ifadelerinden örgütle ilgili şu detaylar da ortaya çıktı: 17-25 Aralık ile ilgili bir-iki basımlık tamamen siyaset kokan bir mecmua Ankara'da bir esnafa bastırıldı ve bize dağıttırdılar. Bu esnaf PDY'den tutuklandı. Bu gazetenin Karşı Gazetesi olduğu sonradan öğrendik. 7 Haziran'daki seçimler için CİHAN, imamlara basın kartı çıkartarak CHP ve HDP sandıklarında resmi görev verdi. Batıda CHP'ye, doğuda HDP'ye oy verilmesi talimatı Gülen tarafından videoyla gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber