'Yıkılan camiler yeniden yapılır ama yıkılan gönülleri fethetmek lazım'

Başbakan Yıldırım: Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Biz bu güzelim ülkenin insanları ile gurur duyuyoruz. İki yıldan beri mücadelemiz devam ediyor. Şırnak merkezde bu alçak PKK terör örgütü ne yapmış? Hafızalarınızı yoklayın. Hasarlı konut sayısı 14 bin 166. 34 bin konutu az hasarlı hale getirmişler. Biz ne yaptık? Yıkılan binalar yerine gelir, yıkılan camiler yeniden yapılır ama yıkılan gönülleri fethetmenin yolu da Şırnak'ı barımıza basmaktır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2017 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yıkılan camiler yeniden yapılır ama yıkılan gönülleri fethetmek lazım'

Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak'ta Geylani Camii'nin açılışında açıklamalarda bulundu.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Şırnak'ta az önce valimiz de söyledi, 27 tane cami yıktılar. 70 tane camiyi hasarlı hale getirdiler. Bu ne demek oluyor? Müslümanın mabedi yıkılır mı kardeşim? Bizim dinimizde, töremizde bu var mı? Bu alçak PKK terör örgütü insanları, masum insanları, askeri, polisi, korucuyu, önüne gelen herkesi gözünü kırpmadan öldürüyor. Çünkü bunlar talimat aldıkları efendilerinin dediklerini yapıyor. Artık bunlar bu millete zarar veremeyecek. Bundan emin olabilirsiniz. Yeter ki biz ülkemize, çocuklarımıza, geleceklerimize sahip çıkalım.

Şırnak'la birleşen 4 temelli yolu da önümüzdeki sene açıyoruz. Terör örgütüne rağmen inatla bu yolu da bitiriyoruz.

Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Biz bu güzelim ülkenin insanları ile gurur duyuyoruz. İki yıldan beri mücadelemiz devam ediyor. Şırnak merkezde bu alçak PKK terör örgütü ne yapmış? Hafızalarınızı yoklayın. Hasarlı konut sayısı 14 bin 166. 34 bin konutu az hasarlı hale getirmişler. Biz ne yaptık? Yıkılan binalar yerine gelir, yıkılan camiler yeniden yapılır ama yıkılan gönülleri fethetmenin yolu da Şırnak'ı barımıza basmaktır.

Cumhurbaşkanımıza, Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktınız. Sizlere Cumhurbaşkanımızın da selamını getirdim. Hamidiye Kışlası'ndaki bayrak inmedi. Bugün, bakanlarımızla beraber Şırnak'a geldik. Tugayı ziyaret ettik. Güvenlik güçlerimizi, jandarmamızı yaptıkları gece gündüz fedakarca sizlerin, milletin güvenliği için yaptıkları çalışmaları yerinde gördük.

Başbakan Yıldırım, Şırnak Geylani Camisi'nin açılışında yaptığı konuşmada artık PKK terör örgütünün bu millete zarar veremeyeceğini vurgulayarak, "Bundan emin olabilirsiniz. Yeter ki biz ilimize, ülkemize, çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkalım. Önümüzde inşallah çok güzel günlerimiz olacak."

Şırnak'a 15 yılda 10 milyar liralık yatırım yaptık. Tabii ki yapacağız. Çünkü Şırnak, burada Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için, ülkenin geleceği için, milletimizin birliği, beraberliği için teröre rağmen ayakta duruyor, 'Ben buradayım' diyor."

"Cizre-Şırnak yolu yapılıyor. Seneye açıyoruz. Ama daha önemlisi Şırnak'ı Siirt'e bağlayacak, Siirt'i de Van'a bağlayacak Besler Dereler Yolu'nu da yapıyoruz, bunu da bitireceğiz." dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber