Müşterileri memnun eden markalar açıklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Türkiye Müşteri Memnuniyeti Ulusal Endeksi, 2006 yılının 4. çeyreğinde 74,5 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME), 2005 yılının 4. çeyreğinde 72,5 seviyesinde idi.

TMME çalışmasının sonuçları Ankara Sheraton Otelinde düzenlenen basın toplantısıyla, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, Aras Kargo, Arçelik, Beko, BİM, Finansbank, Halk Bankası, Migros, Philips, Volkswagen, sektörlerinde müşterilerinİ en fazla memnun etmeyi başararak birinci oldu. Bu yıl ilk kez açıklanan yerel yönetim vatandaş memnuniyeti sonuçlarına göre de il bazında Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ilçe bazında ise İstanbul Fatih Belediyesi diğer belediyeleri geride bıraktı. Emniyet teşkilatına ilişkin TMME ise 63 puan oldu. Emniyet teşkilatının verdiği ?trafik? hizmeti 57 puanla en düşük seviyede kalırken, bu hizmeti 64 puanda kamu güvenliği, asayiş ve 67 puanla diğer hizmetler izledi.

EN YÜKSEK MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ BEYAZ EŞYA VE TELEVİZYONDA

TMME 2006 yılı 4. çeyrek sektörel sonuçlarında en yüksek müşteri memnuniyeti 80 puanla beyaz eşya ve televizyon sektörlerinde elde edildi. Televizyon sektöründe müşterisini en fazla memnun eden kurum 84 puanla Philips oldu. Beyaz eşya sektöründe aynı kuruluşun iki markası Arçelik ve Beko 83 puanla birinci sırayı paylaşırken, binek otomobilde 82 puanla Volkswagen, zincir marketlerde 77 puanla Migros, zincir indirim marketlerde 74 puanla BİM, bireysel bankacılıkta kamu bankalarında 80 puanla Halk Bankası, özel bankalarda 76 puanla Finansbank ve ulusal kargo dağıtım sektöründe 79 puanla Aras Kargo rakiplerini geride bırakarak bu çeyreği lider tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber