Avea: Kendimize güveniyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avea Ceosu numara taşınabilirliğinin bir an önce çıkmasını beklediklerini söyledi.

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Cüneyt Türktan, lisans bedeli için Hazine'ye toplam 5 milyar dolar ödeme yapmış olan Avea olarak kendilerine güvendiklerini ve numara taşınabilirliğinin bir an önce çıkmasını beklediklerini söyledi.

Türktan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, Ankara'da, ''Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Stratejik Öncelikler'' çalıştayının sonuç raporunu açıkladığı basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Turkcell'in geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Danıştay'a dava açma sebeplerini, ''pazardaki hakim ve tekel konumunu yitirme endişesi'' olarak yorumladığını dile getirdi.

Turkcell'in uzun süre telekomünikasyon pazarında tek operatör gibi çalıştığını ve bu konumu kullandığını kaydeden Türkkan, Turkcell'in Türk Telekom'un da devreye girmesiyle 3 farklı operatöre karşı giderek monopol durumunu kaybettiği görüşünü aktardı.

Türkkan, ''Numara taşınabilirliği, bilindiği gibi serbest rekabetin en önemli koşullarından, hatta şu anda milletçe uygulamak için çaba sarf ettiğimiz AB direktifleri içinde en önemlilerinden biridir. Lisans bedeli için Hazine'ye toplamda 5 milyar dolar ödeme yapmış olan Avea olarak kendimize güveniyoruz ve numara taşınabilirliğinin bir an önce çıkmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber