Üniversitenin 'mouse'a parası yok 'miting'e var

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 08:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Öğrencilerin kullandığı bilgisayarın 'mouse'unu 'para olmadığı' gerekçesiyle değiştirmeyen Yıldız Teknik Üniversitesi, 14 Nisan'daki miting için bedava otobüs kaldırıldığını resmi internet sayfasından duyurdu

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde TBMM'ye baskı yapmak için Ankara'da organize edilen mitingle ilgili tartışmalar büyüyor. 14 Nisan'daki mitinge geniş katılım sağlayabilmek için üniversiteler üzerinde yoğunlaşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), üniversite uzantıları olan Atatürkçü Düşünce Toplulukları aracılığıyla 'Bedava yol ve konaklamayla miting seyahati' duyuruları yaptırıyor. Ayrıca bazı rektörlükler tarafınan üniversitenin resmi internet sitesinde Ankara'ya bedava otobüs kaldırıldığına ilişkin duyurular yer alıyor. Bu üniversitelerde organizas-yon Öğrenci Konseyleri ile Atatürkçü Düşünce Toplulukları vasıtasıyla yapılıyor. Ayrıca Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) de üniversiteler için ücretsiz otobüs desteği sağlıyor.

İNTERNETTEN ÇAĞRI

Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyelerini ve öğrencilerini okulun değişik yerlerine astığı afişler ve resmi internet sitesinden yaptığı çağrı ile mitinge katılmaya davet etti. YTÜ'nün internet sitesinde yer alan duyuruda 'Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nin de katılımıyla düzenlenen 'Cumhuriyetine Sahip Çık' yürüyüşüne katılmak isteyen çalışanlarımız ve öğrencilerimiz için 13 Nisan 2007 Cuma gecesi, saat 01.00'de Yıldız Kampüsten araç kaldırılacaktır. İlgilenenlerin 12 Nisan 2007 Perşembe gününe kadar Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'ne isim ve telefon numarası yazdırmaları gerekmektedir. Katılımcıların yanlarında nüfus cüzdanlarını bulundurmaları rica olunur' ifadelerine yer verildi.

'MOUSE' MU 'MİTİNG' Mİ

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, bu konuda en ciddi tepkiyi yine öğrencilerden aldı. YTÜ Öğrenci Platformu'nun web sitesinde bilgisayar laboratuvarlarının teknik üniversiteye yakışmayan görüntü sergilediğine dikkat çekilerek, bilgisayarların 'mouse'u (fare) olmadığı için kullanılamadığı belirtildi. Öğrenciler, rektörlüğe konuyu intikal ettirdikleri halde 'para yok' gerekçesiyle karşılaştıklarını vurgularken, mevcut bütçenin siyasi miting organizasyonlarında harcandığını kaydettiler. YTÜ Öğrenci Platformu'nun web sitesinde ayrıca 'mouse mu önemli miting mi?' konulu bir de forum sayfası açıldı. Öğrenciler tarafından yazılan yazılardan birisinde 'Bilim yapamayan ayıbını örtmek için miting yapar' başlıklı yazı dikkat çekti.

HUMMALI ÇALIŞMA

Rektörlükten habersiz ve izinsiz piknik organizasyonu dahi yapamayan Öğrenci Konseyleri miting için ulaşım, konaklama dahil her türlü organizasyonu da üstleniyor. Atatürk, Cumhuriyet, Erciyes, Fırat, Gaziosmanpaşa, İnönü, Kafkas, Karadeniz Teknik ve Yüzüncü Yıl Üniversiteleri'nde Ankara'ya ücretsiz otobüs seferleri düzenlenirken, Hacettepe ve Ankara Üniversiteleri'nin kampüs içindeki yurtlarında şehir dışından gelen öğrencilerin misafir edilmesi konusunda hummalı bir çalışma başlatıldı. Özellikle Hacettepe Üniversitesi'nin Beytepe Kampüsü'ndeki yurtlarında büyük bir konaklama organizasyonu yapıldığı, ayrıca miting öncesi ve sonrasında bahar şenliklerini andıran çeşitli etkinlikler düzenleneceği de belirtiliyor. Ankara dışındaki pek çok ilde bulunan üniversitelerde de ADD'nin üniversite uzantıları olan Atatürkçü Düşünce Toplulukları tarafından 'bedava yol ve konaklama' duyurularının yapıldığı ve bu konuda hazırlanmış afişlerinin asıldığı bildiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber