Görevsizlik mağduru!: Üniversitede ilginç uygulama

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü bir öğretim üyesine durup dururken 'verilen emirleri yapmadığı' gerekçesiyle 'yönetim görevinden ayırma' cezası verdi. Öğretim üyesi Prof. Tefek, zaten hiçbir yönetim görevi bulunmadığı için şaşkınlık içinde

Mersin Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Tefek'e üniversite rektörlüğü tarafından, hiçbir soruşturma yapılmadan 'yönetim görevinden ayırma' cezası verildi. Rektörlüğün 'verilen emir ve görevleri tam ve zamanında yapmamak' suçlamasıyla şok olan Tefek'e verilen cezayı daha ilginç kılan ise, Tefek'in zaten hiçbir yönetim görevinin olmaması. Tefek, 'Nasıl olsa rektörler için bir yaptırım yok. Nerede çağdaş üniversite' diye konuştu.

ZAMANINDA YAPMAMAK

Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, 13 Mart 2007'de Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Tefek'e gönderdiği yazıda şöyle dedi: 'Üniversitemiz Disiplin Kurulu'nun 28.2.2007 tarihli ve 2 sayılı toplantısında alınan 2007/3 sayılı kararı ile kasıtlı olarak verilen emir ve görevleri tam ve zamanında yapmamak, görev mahallinde belirlenen usul ve esasları yerine getirmemek fiilini işlemeniz nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'nin 8/a maddesine göre aylıktan kesme cezası verilmiş ancak Disiplin Yönetmeliği'nin 16. maddesine göre bir derece hafif olan 'yönetim görevinden ayırma' cezası almış bulunmaktasınız.'

YASAL DAYANAK NE?

Cezayla şok olduğunu bildiren Tefek, 'Soruşturma yapılmadan ve savunma alınmadan disiplin cezası verilebilir mi? Yönetim görevim yok, hangi yönetim görevinden alınmış bulunuyorum? Rektörlüğün bu konularda yapacağı açıklamaların yasal dayanağı olacak mı? Aksi halde YÖK ne yapacak?' dedi.

Diğer hocalara da ceza yağdırılıyor

Diğer öğretim üyelerine de peşpeşe disiplin cezaları verildiğini bildiren Tefek, 'Elemanlar baskı, korku ve ruhsal işkence ile sindiriliyor. Cezalara itirazı YÖK reddediyor. Sonra idari mahkeme. Davaları kazanıyoruz. Arkasından hukuk dışı böyle bir ceza. Tekrar uğraş dur. Nasıl olsa rektörler için bir yaptırım yok' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber