'FETÖ elebaşından doğaüstü kişi gibi bahsediliyordu'

Meslekten ihraç edilen savcı R.S: Evde FETÖ elebaşından doğaüstü kişi gibi bahsediliyordu. Onun videolarını dinleyip ağlıyorlardı, Peygamberimizi görmüş gibi hava estiriliyordu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2017 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'FETÖ elebaşından doğaüstü kişi gibi bahsediliyordu'

Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan meslekten ihraç edilen savcı R.S'nin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu yargılanan Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen savcı R.S. ile avukatı katıldı.

Soruşturma aşamasında verdiği bilgiler nedeniyle etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanması talep edilen sanık R.S, örgütle üniversite yıllarında evlerine giderek tanıştığını anlattı.

Kaldığı evde FETÖ elebaşının videolarının izletildiğini belirten R.S, şunları kaydetti:

"Evde FETÖ elebaşından doğaüstü kişi gibi bahsediliyordu. Onun videolarını dinleyip ağlıyorlardı, Peygamberimizi görmüş gibi hava estiriliyordu. Üniversite son sınıfta Japon bir kıza takıldım, bunu kabullenmediler. Zaten içime sinmiyordu, hep tek kitap ve sadece Fetullah Gülen'in videosu izleniyordu. Başka şeyler kabul edilmiyordu. Ben de farklı kitaplar okuyordum, sinemaya gidiyordum, son sınıfta illallah ettim ve ilişkimi kestim. Mesleğe girişimde hiçbir cemaatin katkısı olmadı. Ben gerçekten fakirlikten bunların evinde kaldım. Elimden geldiğince devletime, milletime yardımcı oldum. Cezaevindeyken bile gençleri FETÖ hakkında bilgilendirmek için çabaladım, suçsuzum, tahliyemi talep ederim."

Mahkeme savcısı, sanık hakkında, ByLock kullanmaması, aleyhe tanık beyanı bulunmaması ve etkin pişmanlık kapsamında beyanlarda bulunması dikkate alınarak adli kontrol kararıyla tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, yurt dışına çıkış yasağı getirilerek sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber