Gelir İdaresi, 'Arka Sokaklar'da fiş arıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), fiş toplama kampanyalarına dizi kahramanlarıyla devam ediyor. GİB'in internet sitesinde yayımlanan reklam filmlerinde her hafta farklı dizi karakterleri kullanılırken, GİB, polis haftası olması nedeniyle 'Arka Sokaklar' adlı diziyle tanıtımlara başladı.

Reklam filminin yönetmenliğini gönüllü olarak İlker İnanoğlu yapıyor. Bu haftaki filmde, 'Arka Sokaklar' adlı polisiye dizisinde oynayan Zafer Engin, Gamze Özçelik ve Özgün Ozan rol aldı. Daha sonraki haftalarda ise reklam filmlerinde 'Cennet Mahallesi' dizisinde rol alan Çağla Şikel ve Melek Baykal ile 'Yabancı Damat' dizisinde oynayan Nehir Erdoğan ve Özgür Çevik yer alacak. Reklam filmlerinde 'Çiçekler ilgi ile, çocuklar sevgi ile, ülkeler vergi ile büyür', 'Almadığınız her fiş, ülkemizi değil başkalarını kalkındırır', 'Ülkemi seviyorum, belgemi alıyorum' gibi sloganlar kullanılıyor.

Bu arada, Türkiye'de vergi yükünün son 12 yılda yüzde 67 oranında arttığı, dolaylı vergilerin payının da yüzde 72.3'e çıktığı bildirildi. Maliye denetmenlerine göre, vergi yükü düşük gelir grupları aleyhine artarken, kayıtdışı ekonomi milli gelirin yüzde 70'ine ulaştı, vergi denetimleri ise yüzde 2'de kaldı.

Tüketim üzerinden alınan yüksek vergiler nedeniyle fakirleşmenin geniş halk kitlesini tehdit ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber