Öğretmenler dershanelerin artmasından endişe ediyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Ortaöğretim Geçiş Modeli Değerlendirme Araştırması'na göre, öğretmenlerin yüzde 85'i 3 yıl arka arkaya sınav yapılacak olmasının dershanelere olan ihtiyacı daha da arttıracağı görüşünde

Öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı yeni ortaöğretime geçiş modelinin dersanelere bağımlılığı arttırmasından tedirgin. Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) tarafından yapılan 'Ortaöğretim Geçiş Modeli Değerlendirme Araştırması'nda 7 ilde, 1018 öğretmenin yüzde 85 gibi büyük bir oranı 3 yıl arka arkaya sınav yapılacak olmasının dershanelere olan ihtiyacı daha da arttıracağını söyledi. Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, araştırmaya katılan öğretmenlerin yüzde 85 gibi büyük bir çoğunluğunun '3 yıl arka arkaya sınav yapılacak olması dershanelere olan ihtiyacı daha da arttıracaktır' şeklindeki görüşü savunduğunu söyledi. Gündoğdu, 'Öğretmenlerin yüzde 17,8'i üç yıl arka arkaya sınav yapılacak olmasının dershanelere olan ihtiyacı kısmen artıracağını söylerken, yalnızca yüzde 15'lik bir kesim dershanelere yönelik ilgide değişiklik olmayacağını varsaymıştır' dedi. Gündoğdu, öğretmenlerin yüzde 53,1'inin sınav kazanmak için dersaneye duyulan ihtiyacı ifade ettiğini açıkladı.

Sınavların etkisi fazla bulundu

Öğrencilerin Seviye Belirleme Sınavı'nda aldıkları notların yüzde 70 oranında sonuca etki etmesinin ayrıca tartışma konusu olduğunu söyleyen Gündoğdu, 6, 7 ve 8. sınıf sonlarında yapılacak olan SBS'nin bir üst okula yerleştirmelerde yüzde 70 oranında etki etmesini öğretmenlerin yüzde 41'inin doğru bulduğunu, yüzde 33'ünün 'doğru fakat etki oranının fazla' bulduğunu, oranın az olduğunu söyleyenlerin ise yüzde 10'luk bir kesim teşkil ettiğini belirtti. Bu kararın yanlış bir uygulama olduğunu ve eğitim sistemine fayda getirmeyeceğini savunanların oranı ise sadece yüzde 14.6 olarak çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber