Eski uzman çavuşların yargılanmasına devam edildi

Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, eski astsubay ve 4 eski uzman çavuşun yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2017 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski uzman çavuşların yargılanmasına devam edildi

Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, eski astsubay ve 4 eski uzman çavuşun yargılanmasına devam edildi.

Trabzon 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Yavuz Selim Bilgen, Mevlüt Büyükgüllü ve Yunus Coşkun ile sanıkların yakınları ve avukatları katıldı.

Sincan E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Eray Kurt ile tutuksuz sanık Yakup Atçı ise Adıyaman Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi Salonu'ndan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanıklar Eray Kurt, Mevlüt Büyükgüllü, Yunus Coşgun ve Yavuz Selim Bilgen'in üzerilerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, üzerilerine isnat edilen suçun katalog suçlardan olması ve delilleri karartma şüphesi göz önünde bulundurularak, sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti.

Sanıklar, Yavuz Selim Bilgen, Mevlüt Büyükgüllü ve Yunus Coşgun beyanlarında, üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, tahliyelerini istedi.

Duruşmaya SEGBİS üzerinden bağlanan eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit'in koruması Eray Kurt, savunmasında, Bylock programını kullanmadığını ileri sürerek üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme Başkanı tarafından Okçin Akşit'i tanıyıp tanımadığı sorulması üzerine Kurt, o dönem İl Jandarma Komutanı olan Akşit'in korumalığını yaptığını söyledi.

Mahkeme başkanı tarafından, "Bylock" programını kullandığı IMEI numarasından tespit edilen telefonunda Akşit'e ait GSM hattının neden kullanıldığının sorulması üzerine Kurt, "Korumalığını yapıyordum. Koruması olduğum için zaman zaman telefon çekmemiştir, hattı kullanılmıştır. O yüzden Akşit'in hattı, bu telefonda kullanılmış olabilir." ifadelerini kullandı.

Sanık avukatlarının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanıkların tahliye talebinin reddine, tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber