Yıl sonuna kadar tüm okullarımıza geniş bant internet

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yıl sonuna kadar ülke genelindeki tüm okullarda geniş bant internet bağlantısının sağlanmış olacağını bildirdi.

Türk Telekom'un ''Eğitime Tam Destek'' sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde Türkiye genelinde yaptırdığı 35 okuldan üçüncüsünün açılışı, Bakan Yıldırım'ın katılımıyla, İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Ayrancılar beldesinde yapıldı.

Yıldırım, Torbalı Ayrancılar Türk Telekom Çok Programlı Lisesinin açılışında yaptığı konuşmada, eğitime yapılan yatırımın, geleceğe yapılan en önemli yatırım olduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti kurulurken başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, cumhuriyetin kurucularının bir yandan ülkenin kalkınması için çaba sarf ederken, bir yandan da cehaletin yok edilmesi için çalıştıklarını belirten Bakan Yıldırım, bu gayretin bugüne kadar devam ettiğini ve nihayetinde mutlu sona gelindiğini söyledi.

Bakan Yıldırım, okur yazarlık düzeyinin artırılması için yürütülen çeşitli kampanya ve teşvikler sayesinde, Türkiye'de bugün okuma yazma bilenlerin oranının yüzde 92'yi aştığını, bunun ardından sıranın eğitim kurumlarının altyapısını iyileştirmeye geldiğini ifade etti.

Sınıf mevcutlarının dünya standartlarına çekilmesi amacıyla bir yandan kamu kaynakları kullanılarak, bir yandan da hayırseverler ile ülkeye hizmet eden kurum ve kuruluşların yatırımlarıyla yeni okullar yapıldığını anlatan Bakan Yıldırım, ''Bunlardan biri de Türk Telekom. 167 yıldır Türk milletinin hizmetinde. Bu tarihi görevin yanı sıra sosyal sorumluluk bilinciyle kazandığını, sizlerin verdiği paraları çarçur etmeyip, çocuklarımızın eğitimine ayırmayı tercih etmiştir'' dedi.

Bakan Yıldırım, Türk Telekom tarafından yaptırılan okulun her türlü teknik donanıma sahip olduğunu ve bu nedenle de burada okuyacak öğrencilerin en iyi şekilde eğitim göreceğine inancının tam olduğunu ifade etti.

Türk Telekom'un 2007 yılı eğitim programında İzmir ilinin yine unutulmadığını dile getiren Yıldırım, bu kapsamda Türk Telekom tarafından Kiraz ilçesinde 400 öğrenci kapasiteli bir pansiyonlu okul yaptırılmasının programa alındığı müjdesini verdi.

EN ÜCRA KÖY OKULUNA İNTERNET

Binali Yıldırım, Türk Telekom'un eğitime olan katkısının bununla da sınırlı olmadığını dile getirerek, Milli Eğitim ve Ulaştırma bakanlıkları arasında imzalanan protokol uyarınca, Türkiye genelindeki tüm okullara hızlı internet bağlantısı sağlandığını söyledi.

Bu çerçevede bugüne kadar 30 bin okulun hızlı internet bağlantısına kavuşturulduğunu belirten Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

''Köylerde ulaşılması zor yerler de dahil, önümüzdeki bir kaç ay içinde uydudan internet bağlantısını sağlamak suretiyle, bu yılın sonuna gelmeden Türkiye'nin her tarafında geniş bant internet bağlantısı tüm okullarımıza sağlanmış olacak. Yani Hakkari'de ne varsa, İzmir'de o olacak, Samsun'da ne imkan varsa, Hatay'da o olacak. Çünkü, sosyal sorumluluk anlayışında olan devletin görevi, hizmeti ülkenin her köşesine aynı şekilde götürmektir. Zengin fakir ayrımı yapmadan, aynı hizmeti vatandaşın ayağına götürmek bizim en önemli, en öncelikli görevimizdir.''

2013 BİLGİ TOPLUMUNA DÖNÜŞÜM PROJESİ

Bakan Yıldırım, tüm bunları yaparken hedeflerinin 2013 yılında Türk toplumunu bir bilgi toplumuna dönüştürmek olduğunu kaydetti.

Bunun da ancak, bu imkanların sağlandığı genç nesille mümkün olacağını belirten Yıldırım, öğrencilere okuldaki tüm internet bağlantısı giderinin de Türk Telekom tarafından karşılanacağını hatırlatarak, onlardan bilgilerini büyükleriyle paylaşarak, bilgi toplumu yaratılmasında destek sözü aldı.

Konuşmaların ardından okulu hizmete açan Binali Yıldırım, okulu gezerek incelemelerde bulundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber