Çin'den Türkiye'ye destek: ABD Gülen'i iade etmeli

Çin'den Fetullahçı Terör Örgütü ile (FETÖ) mücadele eden Türkiye'ye destek geldi: FETÖ lideri Fetullah Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesini destekliyoruz

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Aralık 2017 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çin'den Türkiye'ye destek: ABD Gülen'i iade etmeli

ŞABAN ARSLAN ERHAN ÖZTÜRK

SABAH ekibi, Çin İstanbul Başkonsolosluğu'nun girişimleriyle geçen hafta düzenlenen "Türk Dostluk Ziyareti" kapsamında Çin'in Pekin, Xi'an ve Şanghay şehirlerindeydi. SABAH ekibini kabul eden Çin Dışişleri Bakanlığı "Batı Asya ve Kuzey Afrika" Müsteşarı Cui Wei ise kritik mesajlar verdi. Türkiye ile işbirliğine dikkat çeken Wei ABD'nin dünya üzerinde kurduğu "tek kutuplu" düzenin geçerliliğini yitirdiğini belirterek "Dünya tek ülke tarafından yönetilemez" mesajını verdi. Çin Uluslararası Çalışma Enstitüsü Başkanı Dong Manyuan ise ABD'ye yüklendi: Fetullah Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesini destekliyoruz. Amerika Kuzey Kürt hareketini desteklemeye devam ediyor; bu da ikiyüzlülük.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ DAHA DA GÜÇLENDİ

Türkiye AraştırmaMerkezi DirektörüProf. Dr. GuoChanggang:

15 Temmuz darbe girişimi,Türkiye için bir dönüm noktasıoldu. İki ülke arasındaki ilişkilerde daha iyi seviyeyegeldi. Çin'de,Türkiye hakkındabahsedilince,Çinlilerin aklınailk Atatürk geliyor.Atatürk, Çin'de çok ünlü bir isim. Biz araştırma merkezi olarak çok sayıda kitabı Türkçe'den Çince'ye çeviriyoruz. Atatürk ile ilgili kitapları da Çince'ye çeviriyoruz.

ÇİN'DEN 'TÜRK DOSTLUK' PROGRAMI

Sabah ekibi Çin İstanbul Başkonsolosluğu'nun girişimleriyle geçen hafta düzenlenen "Türk Dostluk Ziyareti" kapsamında Çin'in Pekin, Xi'an ve Şanghay şehirlerindeydi. Şanghay Üniversitesi Türkiye Araştırma Merkezi, Çin Seddi, devlet televizyonu CCTV, İpekyolu'nun başlangıç noktası olan ve merkezinde ülkenin en büyük camisi bulunan Xi'an, Terra Cotta (Taş Askerler) Müzesi, Şanghay Kulesi ve Yu Bahçesi ziyaret edildi.

İKİYÜZLÜ ABD

Çin Uluslararası ÇalışmaEnstitüsü Başkanı DongManyuan:

Ortadoğu ülkeleri son7 yılda Arap Baharı denilensüreçte büyük zarar gördü.Bizim Ortadoğu'ya yönelikgizli ajandamız yok. Türkiye3 milyon, Ürdün 800 binSuriyeli'yi kabul etti, bunaçok saygı gösteriyoruz.Ancak bu artık Türkiye'yehem ekonomik hem degüvenlik açısından bir yükhaline geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber