Türkiye, Sarraf davasını BM'ye taşıyor

Türkiye, ABD'de görülen Rıza Sarraf davasını uluslararası platforma taşıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Aralık 2017 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye, Sarraf davasını BM'ye taşıyor

Türkiye, ABD'de görülen Rıza Sarraf davasını uluslararası platforma taşıyor. Ankara, Türk vatandaşlarını ABD yargılayamaz gerekçesiyle BM'ye başvuru yapacak.

Başbakan Yıldırım, iki gün önce yaptığı açıklamada "Zarrab davası Türk siyaseti üzerinde algı operasyonuna dönüştü. Türkiye uluslararası hukuka uygun hareket etmiştir. Bizi BM ambargo kararı bağlar. Buna aykırı Türkiye'nin hiçbir tasarrufu olmadı" demişti.

ABD, Birleşmiş Milletler kararına ilave olarak kendi aldığı ambargo tedbirlerine de uyulmasını istiyor. Zarraf davası da, ABD ambargosu delinmesi iddiasına dayanıyor. Türkiye ise kendi çıkarları doğrultusunda ABD ambargosunun kendisini bağlamayacağını ifade ediyor.

"Biz doğru olanı yaptık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de Reza Zarrab'ın (Rıza Sarraf) tanık olduğu Hakan Atilla davasına ilişkin olarak yaptığı son dakika açıklamasında "Ambargoyu biz delmedik" dedi. "Davadan ne çıkarsa çıksın biz doğru olanı yaptık" diyen Erdoğan, İran ile ticari ve enerji işbirliğinin olduğunu hatırlatarak "Biz ABD'ye taahhütte bulunmadık" demişti.

Prof. Dr. Şen: Türk vatandaşları İran'a yaptırımları deldi diye yargılanamaz

ABD'nin İran'a yaptırımlarının Türkiye Cumhuriyetini ve Türk vatandaşlarını bağlamadığını kaydeden Prof. Dr. Şen, "Türk vatandaşları İran'a yaptırımları deldi diye yargılanamaz. Ben ABD'de açılan davanın siyasi hedefli ve daha önce başlayan girişimlerin devamı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber