Erdoğan'ın adını bile anmayacaklar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen 14 Nisan mitinginde, "Tayyip Erdoğan ve AKP"nin adı bile anılmayacak. "Darbecilikle" suçlanmak istemeyen ADD, mitingde Harbiye Marşı'nın da çalınmamasına karar verdi.

ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ercan, haftalardır tartışılan mitinge ilişkin son hazırlıklar hakkında Hürriyet'e bilgi verdi. Ercan, atılacak sloganların "laiklik" "ulus-devlet" ve "bağımsız Türkiye" temalarından oluşacağını söyledi. Mitingde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın adının anılmayacağına işaret eden Ercan, sloganların hiçbirinin içinde "Erdoğan", "AKP" ve "Cumhurbaşkanı" kelimelerinin geçmeyeceğini söyledi.

CUMHURİYET İÇİN SON FIRSAT

Ercan, "Miting, Başbakan Erdoğan'ın şahsına karşı düzenlenen bir eylem değil. Bir zihniyete karşı hareket" diyerek, 14 Nisan'ın cumhuriyete sahip çıkmak isteyenlerin tepki göstermesi için kalan tek fırsatları olduğunu söyledi.

Ercan, "Darbe istiyorlar" söylentilerine karşı Harbiye Marşı'nın çalınmayacağına vurgu yaparak, "Harbiye Marşı'mız çok güzel, ama mitingte çalmayacağızki, kimse hoplayıp zıplamasın" dedi.

GENÇLER İÇİN POP ŞARKILAR

Genç katılımcıların yüz binleri bulacağını tahmin ettiklerini belirten Ercan, gençlerin coşkuyla yürümeleri için aralarında Kenan Doğulu, Demet Akalın ve Tarkan'ın da bulunduğu birçok pop sanatçısının şarkılarını çalacaklarını kaydetti. Ercan, 10. Yıl Marşı, Birlik Marşı, Memleketim, Ankara'nın Taşına Bak gibi klasiklerin de çalınacağını dile getirdi. Ercan, birçok sanatçının 14 Nisan'da Ankara'ya gelerek, mitinge destek vereceklerini kaydetti.

500 KİŞİLİK GÜVENLİK EKİBİ

Ercan, mitingde provokasyonlara izin verilmeyeceğine vurgu yaparak, polisin alacağı güvenlik önlemlerinin yanısıra, ADD olarak yaklaşık 500 kişilik bir güvenlik ekibi oluşturduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber