Erdoğan'dan ucuz uçak bileti müjdesi

Erdoğan, "Biz gerekli teşvikleri zaten bu bölgeye verdik. Dolayısıyla biz bununla birlikte istiyoruz ki istihdamı da sağlayalım." diyen Erdoğan, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın da yönetimle Kars'a uçuşlar konusunu konuşacaklarını, uçak bileti fiyatlarının indirileceğini açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2017 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'dan ucuz uçak bileti müjdesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Kars'ı 300 binin altına düşen nüfusuyla değil, yılda en az 3 milyon turisti ağırlayan yüzüyle görmek istiyoruz. Kars'ın sorunları çözülmeden doğunun sorunları çözülmez, doğunun sorunları çözülmeden de Türkiye'nin sorunları çözülmez." dedi.

Erdoğan, İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen AK Parti Kars 6. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti.

"Kars Kalesi'nden bakınca bu şehre hayran olmamak, maziden atiye bir köprü olan bu şehri sevmemek mümkün mü? Sarıkamış'ın eteklerinde bu konuşmayı yapmamak mümkün mü?" diyen Erdoğan, Bingöl dağlarında doğup Kars sınırlarından geçerek Hazar Denizi'ne dökülen Aras Nehri'nin adeta Kars'ın vizyonunu da çizdiğini aktardı.

Geçen günlerde Azerbaycan'da açılışı yapılan Kars-Tiflis-Bakü demiryolu hattının Londra'dan Pekin'e kesintisiz raylı taşımacılığa imkan sağlayan devrim niteliğinde bir proje olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Verdiğimiz sözü er veya geç tuttuk mu? Elhamdülillah." diye konuştu.

Kars'ın dünyanın iki ucu arasındaki ulaşımın en önemli duraklarından birisi haline geldiğini dile getiren Erdoğan, "Sözümüzü verdik, biraz gecikmeli olsa da yerine getirdik, hamdolsun. Türkiye'de AK Parti işte budur. Biz hizmet ederiz, biz yaparız ama birileri de malum zat gibi ancak iftira eder." ifadelerine yer verdi.

Bölgenin en modern, en büyük havalimanının da yine Kars'ta kurulduğunu anlatan Erdoğan, Kars Valisi Rahmi Doğan'ın kendisine, "Uçak bileti fiyatları biraz pahalı ve uçak sayısı da az. Artık buraya gelişi gidişler baya çoğaldı. Hele hafta sonları Sarıkamış ihtiyaca cevap vermiyor. Günübirlik geliş gidişler ciddi manada arttı. Bin 400 yatak var ihtiyaca cevap vermiyor" şeklinde bilgi verdiğini belirtti.

-"Uçak bileti fiyatları indirilecek"

Erdoğan, bunun üzerine turizm sektörüne, Kars'a yatırım yapılması çağrısında bulundu.

"Biz gerekli teşvikleri zaten bu bölgeye verdik. Dolayısıyla biz bununla birlikte istiyoruz ki istihdamı da sağlayalım." diyen Erdoğan, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın da yönetimle Kars'a uçuşlar konusunu konuşacaklarını, uçak bileti fiyatlarının indirileceğini açıkladı.

Bu konunun da takipçisi olacağını ifade eden Erdoğan, "İnşallah uçak bileti fiyatlarının düştüğünü, hafta sonundaki uçak seferlerinin de arttığını duyacaksınız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber