Kansere karşı 12 altın formül

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dr. Yasemin Bölükbaşı, ?Sağlıklı olabilmek için doğal ürünleri tercih edin, kızartmalardan ve katkı maddeli ürünlerden kaçının.

Sofranızda çeşitli ürünlere yer vererek gökkuşağı oluşturun. En önemlisi egzersiz yapın" dedi. Bölükbaşı şişmanlarda normal kilolulara göre kanser riskinin iki kat fazla olduğunu belirtti

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara yönelik sağlık ile ilgili bilgilendirici toplantıları büyük ilgi görüyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Çiğli'de düzenlenen eğitim panelde konuşan Bölükbaşı sağlıklı beslenme için doğal ürünlere yöneliş olduğunu belirterek katkılı maddelerin tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Sağlıklı beslenme için kadınların, kızartma ve kavurma gibi pişirme yöntemlerini terketmelerini isteyen Dr. Yasemin Bölükbaşı, sık sık mangalda et pişirmenin de kanserojen etki yaptığına dikkat çekti. Şişmanlarda, normal kilolu insanlara göre kanser riskinin, özellikle kadınlarda meme kanseri riskinin iki kat fazla olduğunu anlatan Dr. Bölükbaşı; kadınlara 12 önemli altın kuralı anlattı. İşte kanserden korunmanın 12 formülü:

Doğal ürünleri tüketin, sebze ve meyveyi mevsiminde yiyin.

Dengesiz beslenme kanser riskini yüzde 35 artırır; bu nedenle sofranızda, çeşitli besinlere yer vererek bir gökkuşağı oluşturun.

Sigara kanser riskini yüzde 30, enfeksiyon hastalıkları yüzde 10 artırır. Sigaradan kesinlikle kaçının, içmemek, sizi kanserden yüzde 30 oranında korur.

Düzenli beslenme, kalın bağırsak ve mide kanseri riskini yüzde 90 azaltır.

Günde beş öğün meyve-sebze tüketmek, kanser riskini yüzde 20 azaltır.

Düzenli egzersiz yapın; egzersiz insanı kanserden yüzde 30-40 oranında korur.

Yeşil çay içmek sağlık için iyidir ancak 5 dakikadan fazla demlemeyin.

Antioksidan içeren ürünler fizyolojik etki yapar.

Bol bol brokoli, çay, fındık, ceviz, badem, domates, lahana, keten tohumu, karnabahar, brüksel lahanası, balık, süt ve süt ürünleri, soya yiyin.

Fındık, ceviz ve badem kolesterolün yükselmesini önler, kemik gelişimini destekler.

Havuç, C ve B vitamini içerir, kanser riskini azaltıcı antioksidan içerir.

Spor yapmak, kadınları meme kanseri riskinden yüzde 60 oranında korur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber