Bolu Valisi: Havalar iyi giderse tüneli Mayıs'ta çift yönlü açacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu Valisi Ali Serindağ, hava koşullarının uygun gitmesi halinde Bolu Dağı tünelinin, Nisan ayının sonunda ya da Mayıs ayının ilk haftasında çift yönlü olarak ulaşıma açılacak hale geleceğini bildirdi.

Bolu Valisi Ali Serindağ, valilikte düzenlediği basın toplantısında, Bolu Dağı geçişindeki çalışmaları yerinde izlediğini belirterek, söz konusu çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Bolu Dağı tünelinin Ankara-İstanbul yönünde asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Serindağ, şunları söyledi:

''Yolda tel örgülerin çekilmesi, oto korkuluklarının yapılması gibi benzeri çalışmalar devam ediyor. Hava koşulları iyi giderse çalışmalar Nisan ayı sonuna kadar ya da Mayıs ayının ilk haftasına kadar bitebilir. Temmuz ayına kadar süre verilmişti. Bu çalışmalar biter, yol ulaşıma hazır hale gelirse son bitim tarihi beklenmeden trafiğe açılmış olacak.'' Bolu Dağı esnafının durumunun muhtelif platformlarda gündeme geldiğini ifade eden Serindağ, konunun üst makamlara da iletildiğini kaydederek, şöyle konuştu:

''Tünelin Bolu çıkışında ayrılmış bir servis alanı var. Servis alanının yatırımcılara tahsisi, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Belli bir mevzuat dahilinde yapılıyor. Buranın bir özelliği var, Bolu Dağı geçişinin... Yol kenarında pek çok işletme var. Bolu Dağı geçişinin hizmete girmesiyle D-100'deki trafik yoğunluğu azalacak. Trafik yoğunluğu azalınca işletmeler bundan etkilenecek. Bu olumsuz etkilenmeyi en aza indirmek için platformlarda çalışmalar yapıldı. Esnaf kendi arasında bir çalışma yaptı. Buradaki esnaf, şirket kuracaklarını söyledi. Konuyla ilgili olarak net bir sonuç yok. Çalışmalar yapılıyor. Karayollarının esnafı da düşünerek bir çıkış yolu bulacağını umut ediyorum.'' Tünellerde, yangın ve benzeri olaylara karşı önlemlerin alınması gerektiğini belirten Vali Serindağ, ''Bolu Dağı tünelinde su tankları, yangın söndürmeye yarayacak teknik donanım var. Bunları kullanacak olan ekiplerin de eğitilerek göreve sevk edilmesi lazım. Karayolları bununla ilgili olarak tedbirleri düşünüyordur. Konuyla ilgili olarak da karayolları bilgilendirildi'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber