'Maaşlardaki vergiyi düşürün'

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Johns Hopkins Üniversitesi Öğretim Üyesi dünyaca ünlü ekonomist Prof. Steve Henke'den hükümete öneriler

Dünyanın en ünlü ekonomistleri arasında yer alan Johns Hopkins Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Steve Hanke, ?İstikrar her şey olmayabilir ama onsuz her şey hiçbir şeydir.

Türkiye'nin şu anki hükümeti bu dersi aldı ve istikrarı, büyümeyi sağladı? dedi.

İstanbul Ticaret Odası'nın yayınladığı İstanbul Ticaret Gazetesi'nin bugün çıkacak sayısında Türkiye ve Türk ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hanke, Türkiye'de maaşlardan kesilen vergilerin yüzde 75-90 oranında azaltılması gerektiğini belirtti. Bu azalma ile Türkiye'deki maaşlardaki 'vergi takozunun' en son 'kaplan' ekonomisi olan İrlanda'nınki ile aşağı yukarı aynı seviyeye geleceğini kaydeden Hanke, şunları söyledi:

?Türkiye'nin önemli potansiyeli olmasına rağmen, işletmelerin ve işçilerin omzunda standardın altında bir yasal sistem, hükümette bir yığın kırtasiye üreten ağır bir bürokrasi ve kayıtlı ekonomiyle çalışmaktan kaçındıran bir vergi sistemi olduğu açık. Bu olumsuz faktörler nedeniyle rekabetin ölçüldüğü çalışmalarda Türkiye yabancı sermaye açısından nispeten alt sıralarda kalıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber