Başını örttüğü için mesleğinden atılan ilk öğretmen

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 10:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Melahat Armağan, Urfa'nın irfan dolu bir ailesine mensup fedakâr ve gayretli bir hanım. 23 yaşında başladığı öğretmenlikten bir ömür boyu vazgeçmeyen Melahat hanım, tam bir hizmet insanı.

Şanlıurfa'da eskilerden kime sorsanız tanır Melahat hocayı. 35 yıl eğitmenlik yaptığı Kur'an kurslarından yetişen binlerce genç kız ve aileleri, 75 yaşına rağmen kitap okuduğu ders halkaları, kalabalıklarda gizlediği yalnızlığı, Melahat hocayı Urfa'da saygıdeğer alime bir hanım olarak öne çıkarıyor. O aynı zamanda Türkiye'nin başını örttüğü için görevinden alınan ilk öğretmeni. Mecburen el çektirildiği mesleğine Kur'an kurslarında devam eden, 5 yaşındaki okuma sevgisinden ve 23 yaşında başladığı öğretmenlikten bir ömür boyu vazgeçmeyen azimli, gayretli, fedakar bir hizmet insanı Melahat Armağan. 75 yıllık ömrü kırık dökük cümlelere ve birkaç sayfaya sığdırmak ne kadar zor. Urfa'da evinde, sohbetlerde ve Harrani Hazretleri'ni ziyaretlerinde 2 gün boyunca birlikte olduğumuz Melahat hocayı tanıdım diyemem ama kalplerimiz tanışıyor artık.

Urfa'da devrine göre iyi eğitim görmüş lise mezunu memur bir baba ile tahsilsiz ama bütün çocuklarını okumaya teşvik edecek kadar açık görüşlü bir annenin 9 evladından 6'ncısı Melahat Armağan. Ailenin en küçük çocuğu ise Melahat Hanım'ın bileziğini bozdurup üniversite eğitimi için İstanbul'a gitmesine yardım ettiği, bir dönem Harran Üniversitesi rektörü de olan Prof. Dr. Servet Armağan'dır. Servet hoca, tarihçi-yazar Mustafa Armağan'ın da amcasıdır. Urfa'nın yerlisi Türklerden olan aile, okuma yazma bilen insanların parmakla gösterildiği o mahrumiyet ve kıtlık yıllarında (küçük yaşta vefat eden ikisi hariç) bütün çocuklarına en azından ilkokul eğitimi aldırmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber