13 Nisan 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

13 NİSAN 2007 CUMA GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 14.30'da, Harp Akademileri Komutanlığı'nda konferansa katılacak.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 11.30'da, Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na kalite belgesi verilmesi törenine, saat 19.00'da Dünya Çocukları Birliği'nin 'Çocukların Teşekkürü' ödülleri törenine katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da Rekabet Kurumu'nun 10. Yıl Sempozyumu'na katılacak.

TBMM gündemi

- AK Partili Ekrem Erdem, basın toplantısı yapacak.

- TBMM Okullarda Şiddeti Araştırma Komisyonu toplanacak.

Bakanların programı

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, KKTC'de temaslarda bulunacak.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Konya'da gezi ve incelemelerde bulunarak, okul açılışlarına katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İstanbul'da saat 10.00'da çevre derneklerinin temsilcileri ile toplantı yapacak, saat 19.30'da Giresun Günleri etkinliğine katılacak.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Bandırma Çocuk Yuvasını ziyaret edecek, ardından AK Parti İlçe Danışma Kurulu toplantısına katılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 10.00'da Rekabet Kurumu'nun 10. Yıl Sempozyumu'na katılacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Antalya'da saat 09.30'da Buğday ve Una Değer Katma Kongresi'ne, saat 15.00'te il kontrol laboratuvarı açılış törenine katılacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Aksaray'da gezi ve incelemelerde bulunacak.

- Devlet Bakanı Ali Babacan, Swissotel'de saat 09.00'da Risk Yönetimi ve Sigorta konulu toplantının açılış konuşmasını yapacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ceylan Otel'de saat 09.00'da 'İnternet Günleri' konulu toplantıya katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, CNR EXPO'da saat 10.00'da Türk Eczacılar Birliği'nin fuarına katılacak.

- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Trabzon'da, Trabzon Çocuk Dostu Şehir Girişimi toplantısına katılacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara Atatürk Lisesinde Liseler Arası 4. Ödüllü Satranç Yarışmasına katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Aydın'ın Didim ilçesinde açılışlara katılacak ve incelemelerde bulunacak.

Siyasi partilerin programı

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 13.30'da Muğla İl Kongresi'ne katılacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, saat 11.30'da Ordu İl Kongresi'ne, saat 14.00'te Giresun İl Kongresi'ne katılacak.

- Demokratik Toplum Partisi Eş Başkanı Ahmet Türk, saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Yöneticileri, Ankara'da saat 15.00'te Sosyal Demokrat Halk Partisi Genel Başkanı Murat Karayalçın'ı ziyaret edecek.

- CHP İstanbul İl Başkanlığı, 'Karanlığa Karşı Sanat' konulu basın toplantısı Beşiktaş'ta saat 14.00'te Akatlar Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- ATO ve ODTÜ tarafından ortaklaşa düzenlenen, Abbas Güçlü ile bizim mucitler yarışması, saat 10.00'da başlayacak.

- Ankara'da Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından, saat 19.00'da ödül töreni düzenlenecek.

- Ankara'da Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası tarafından, saat 10.00'da panel düzenlenecek.

- TESEV tarafından, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenlenecek.

- Ankara'da bir grup sivil toplum örgütü tarafından, saat 10.00'da cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili basın açıklaması yapılacak

- 4. Dünya Belediye Başkanları Zirvesi, Hilton Otel'de saat 10.00'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın konuşmasıyla başlayacak.

- Türkiye Gönüllü Teşekküler Vakfı, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Feshane Kültür Merkezi'nde saat 09.30'da kahvaltılı basın toplantısı düzenleyecek.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şubesi, saat 11.00'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapacak.

- Talat Paşa Komitesi Genel Sekreteri Ferit İlsever, saat 11.30'da Paris 2007 konferansına ilişkin Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Ulusal Kanal Standı önünde açıklama yapacak.

- Adaleti Savunanlar Platformu, Eyüp Sultan Camii'nde cuma namazı çıkışında 'Hayırlı Cumhurbaşkanı Duası' eylemi yapacak.

- Üniversite gençliği, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Kampüsü önünde saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.

- Öğrenci kollektifleri, Beyazıt Ana Kapı önünde saat 13.30'da cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin basın açıklaması yapacak.

- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK), ''Küresel Ekonomik Gelişmeler

Karşısında Gaziantep Sanayinin Sorunları ve Çözüm Önerileri'' konulu iş forumu, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı'nın katılımıyla Gaziantep'te yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Ülker Gıda Grubu'nun 2006 yılı değerlendirilmesinin yapılacağı ve 2007 yılı hedeflerinin paylaşılacağı basın toplantısı, saat 09.30'da Çırağan Sarayı'nda gerçekleşiyor.

- "100 Yıl Aradan Sonra Rusya'da Kapitalizmin Gelişmesi" ve "Rusya'da Tarım Kapitalizmi" eserlerinin yazarı Moskova Belediye Başkanı Yuriy M. Lujkov, kitaplarının tanıtım toplantısında Çırağan Sarayı'nda basınla buluşuyor.

- Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB) ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) işbirliğinde, Türk ve Japon hükümetlerinin desteğiyle "Risk ve Sigorta Bilinci ve Eğitimi" konulu II. Uluslararası Sigorta Sempozyumu 09.00-18.15 İstanbul Swissotel'de gerçekleşiyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Turkcell Süper Ligi'nin 28. haftasının açılış maçında Gençlerbirliği ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.

- Beşiktaş, deplasmanda oynayacağı lig maçı için saat 17.00'de Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nden hareket edecek.

- Fenerbahçe, Vestel Manisaspor maçının hazırlıklarını saat 18.00'de yapacağı çalışma ile sürdürecek.

İHA


Gündem - 13 Nisan 2007 - Cuma

1- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İstanbul'da Harp Akademileri Komutanlığı'nda düzenlenen, "Harp Akademileri Konferansı"na katılacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da Rekabet Kurumunun "10. Yıl Sempozyumu"na katılacak.

3- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nın "TS İSO 9000 Kalite Yönetim Belgesi" alması dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen törene katılacak.

- Arınç, Dünya Çocukları Birliğinin "Çocukların Ödülleri" törenine de katılacak.

4- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, KKTC'deki temaslarını tamamlayarak, Türkiye'ye dönüyor.

5- Devlet Bakanı Beşir Atalay, Bosna Hersek'te TİKA tarafından yürütülen projeler kapsamında açılış ve ziyaretler yapacak.

6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Aksaray'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak, Organize Sanayi Bölgesinde fabrika açılışına katılarak, bazı fabrikaları gezecek.

7- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde incelemelerde bulunacak.

8- Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, Manisa'da ziyaretlerde bulunacak, Ticaret Borsasının yemeğine ve "Amir Ateş Gecesi"ne katılacak.

9- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Trabzon Çocuk Dostu Şehir Girişimi toplantısına katılacak.

10- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara Atatürk Lisesinde Liseler Arası 4. Ödüllü Satranç Yarışmasına katılacak, Ankara Atatürk Lisesi takımı adına yarışı başlatan hamleyi yapacak.

11- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Türk Eczacılar Birliğince İstanbul'da düzenlenen "Farmavizyon Eczacılık Fuarı"nın açılışına katılacak.

12- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da düzenlenen İnternet Günleri toplantısının açılışına katılacak.

13- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Antalya'da düzenlenen Buğday ve Una Değer Katma Kongresi'ne katılacak, il kontrol laboratuvarının açılışını yapacak.

14- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Aydın'ın Didim ilçesinde Esra Karakaya Anadolu Lisesinin açılışına katılacak.

- Daha sonra okulda Didim'deki turizmci ve iş adamlarıyla bir araya gelecek Bakan Koç, toplantının ardından Marina Yat Limanı'nda ve Akbük beldesinde incelemelerde bulunacak.

15- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İstanbul'da çevre derneklerinin temsilcileri ile bir araya gelecek.

- Pepe, Feshane'de düzenlenen "Giresun Günleri" etkinliğine de katılacak.

16- Türkçedeki bozulma ve yabancılaşmanın tespiti amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı Ekrem Erdem, Parlamentoda basın toplantısı düzenleyecek.

17- Siyasi partilerden...

- ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Muğla'da partisinin il kongresine katılacak.

- Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu yöneticileri, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ı parti genel merkezinde ziyaret edecek.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin Ordu ve Giresun il kongrelerine katılacak.

18- "4. Dünya Belediye Başkanları Zirvesi" İstanbul'da çeşitli oturumlarla sürecek.

19- TOBB'un düzenlediği "KOBİ Bilgi ve Eğitim Fuarı"nın yedincisi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılacağı törenle Gaziantep'te açılacak.

- Hisarcıklıoğlu, Kilis Sanayi ve Ticaret Odasının yeni hizmet binasının açılış törenine de katılacak.

20- Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının (İNTES) "Avrupa Birliğine Katılım Sürecinde Türk İnşaat Sektörü Projesi Bilgilendirme" toplantısı, Ankara'da yapılacak.

21- "Sanayi Kuruluşları Enerji Verimliliği Proje Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri Ankara'da verilecek.

22- Toplantı...Sempozyum...

- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK), "Küresel Ekonomik Gelişmeler Karşısında Gaziantep Sanayinin Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu iş forumu, Gaziantep'te yapılacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü, "Türkiye'de Gıda Güvenliği ve Kontrol Sisteminin Yeniden Yapılandırılması ve Güçlendirilmesi Projesi"ni Ankara'da kamuoyuna tanıtacak.

- Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi'nce düzenlenen, "5. Kalite ve Başarı Sempozyumu" başlıyor.

23- TOKİ'nin Karadeniz'de yapacağı oteller...

- Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Zabcı:

- "Hem Karadeniz'deki potansiyelin değerlendirilmesi hem de arsa sorununun çözümü açısından yararlı bir proje."

- "Turizm'de en büyük sorun arsa. Arsa sorununun aşılması açısından devletin girişim başlatması önemli."

24- Turkcell Süper Lig'de 28. haftanın ilk maçında Ankara'da Gençlerbirliği ile Galatasaray karşılaşacak.

25- Erkekler Voleybol Birinci Ligi Dörtlü Final 1. Devre maçları Eskişehir'de başlıyor.

- Dörtlü Final'in ilk gününde Arkas Spor ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fenerbahçe ile Halk Bankası karşılaşacak.

26- Lig B 1, 2 ve 3. klasman gruplarında 10. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

27- Ulusal Basketbol Antrenör Semineri, Gazi Üniversitesi 100. Yıl Konferans Salonu'nda başlayacak.

28- Beşiktaş ile Sakaryaspor ligde yarın 22. maça çıkıyor.

- İki takım arasında geride kalan maçlarda Beşiktaş'ın galibiyetlerde 16-1, gol sayısında da 54-10 üstünlüğü var.

- Adapazarı'da yapılan 10 maçta Beşiktaş 6, Sakaryaspor 1 galibiyet aldı, 3 maç da berabere sonuçlandı.

- Lig tarihinde Beşiktaş karşısındaki tek galibiyetini 10 Nisan 1983 tarihinde Adapazarı'daki maçta 3-0'lık skorla alan Sakaryaspor, bu maçın ardından

rakibiyle oynadığı son 17 maçta da galibiyet sevinci yaşayamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber