Menisküsü olana müjde

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 15 Nisan 2007 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ATROSKOPİ denilen yöntemle yarım santimlik delikten girilerek yapılan ameliyat sayesinde, birkaç saat içinde iyileşme sağlanıyor

SADECE sporcularda değil, dizini herhangi bir şekilde zorlamış herkeste görülebilen menisküs, dizde ağrı, kilitlenme, hareket kısıtlılığı ve sıvı toplanması gibi çeşitli şikayetlere neden olur.

Cerrahi müdahale

Bursa'da hizmet veren Doruk Tıp Merkezi'nin başhekimi Dr. Mustafa Esgin, atroskopi yöntemiyle gerçekleştirilen ameliyatlar sonrasında menisküs hastalarının birkaç saat içerisinde normal hayata dönebildiğini açıkladı.

Başhekim Esgin, Doruk Tıp Merkezi'nda yapılan atroskopi ve green light ameliyatlarıyla ilgili konuşmasında halk arasında sıkça rastlanan menisküs yaralanmalarına ve tedavi yöntemine değindi.

Ağrı ve kilitlenme

Esgin, atraskopi yöntemiyle yapılan tedavi sonrasında hastanın birkaç saat içerisinde evine gönderilebildiğini belirterek, ?Menisküs yaralanmaları, son derece sık rastlanan bir diz problemidir. Menisküs dediğimiz yapı, dizin yükünü alan ve konforlu yürümemizi sağlayan yapıdır. İç ve dış kısımlarda iki tane bulunuyor. Bunlar zaman içerisinde, bir takım aktiviteler sırasında, yaralanmaya maruz kalıyor ve dizde ağrıyla-kilitlenmeyle ortaya çıkan bir tabloya yol açıyor. Menisküsler, günümüzde atroskopi dediğimiz kapalı yöntemle tedavi ediliyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber