Suriyeli bürokratlara TBMM'de eğitim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2007 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriye Halk Meclisi bürokratlarına, TBMM'nin yasama faaliyetleri konusunda eğitim verilecek. TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Sönmez tarafından yarın kabul edilecek olan heyetin TBMM'deki eğitim programı, Ercan Çeliker'in yapacağı ''TBMM Teşkilat ve Personel Yapısı'' konulu sunumla başlayacak.

Konuk heyete, öğleden sonra da Meclis bürokratlarınca ''Yasama ile İlgili Temel Kavramlar ve Kurumlar'', ''Genel Olarak Kanun Yapım Tekniği ve Süreci'', ''Bütçe Kanunu ve Plan ve Bütçe Komisyonu'' konularında sunum yapılacak. Eğitim programı kapsamında 17 Nisan 2007 Salı günü ise ''İhtisas Komisyonları ve Komisyonlarda Yasama Süreci'', ''Genel Kurul Çalışmaları'', ''Parlamenter Denetim'', ''TBMM'de Basın ve Halkla İlişkiler Faaliyetleri', ''BİM, TBMM İnternet Sitesi ve Yasama Programları'' konularında yapılacak sunumlarla, konuk heyet bilgilendirilecek.

''TBMM'nin Dış İlişkileri'', ''Tutanak Hizmetleri'', ''TBMM Kütüphanesi ve Kütüphane Hizmetleri'' konularında çarşamba günü sunum yapılacak ve TBMM TV tanıtılacak. Eğitim programı, perşembe günü gerçekleştirilecek sertifika töreni ile sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber