CHP milletvekillerinden zincirli eylem

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2007 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'a bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere gelen CHP milletvekilleri heyeti antik ilçede esnaf ziyareti yaptı. Esnaflarla bir süre görüşen CHP milletvekilleri daha sonra Hasankeyf kalesi önünde zincirli eylem yapıp, basın açıklamasında bulundu.

Batman Kültür Sanat Derneği öncülüğünde açıklama yapan CHP milletvekilleri Hasankeyf'in sular altında kalmaması için hükümet yetkililerine çağrıda bulundu. CHP milletvekili heyetinde İzmir milletvekili Yılmaz Kaya, Ahmet Ersin, Erdal Kahraman, Van Milletvekili Mehmet Kartal, Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu,Tuncay Ercank yer aldı.

Batman'da seçim startını veren CHP milletvekilleri Ilısu Barajı suyu altında kalacak olan Antik kent Hasankeyf'e destek verdi. Antik ilçede halkın nabzını yoklayan CHP milletvekilleri adına açıklama yapan Erdal Karademir ve Mehmet Kesimoğlu konuşmalarında "Hasankeyfe sahip çıkmak hepimizin görevi, başta Türkiye Olmak üzere, dünya'nın buraya sahip çıkması gerekiyor. Elbette barajlar olacak ama hem barajın yapılacağı hem de Hasankeyf'in kurtulabileceğini biliyoruz. İktidarı buradan uyarıyoruz. Hem tarihi kente sahip çıkın, hem de barajı yapın. Hasankeyf'te ılısu barajı yapılması yıllardır gündemde bulunuyor. Elbette Enerji kaynaklarına ihtiyaç var. Ama binlerce yıllık bir tarihi baraj sularına gömmek yanlış bir karardır. Türkiye tarihsel zenginlikleri bakımından Hasankeyf 10 bin yıllık geçmişe sahip. Hasankeyf için Batman halkının düşüncesini takip ediyoruz. Değişik alternatif görüşler var. Bunları TBMM komisyonlarında gündeme getirdik. Sadece buraya değil dünyanın zenginliğine sahip çıkmamız gerekir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber