Trakya Üniversitesi'nden cumhurbaşkanlığı açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2007 16:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Trakya Üniversitesi (TÜ) Senatosu, son dönemde yaygın olarak tartışılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin üniversitelerce de yakından izlendiğini, oluşabilecek bir istikrarsızlığın tüm üniversite çalışanlarını kaygılandırdığını bildirdi.

TÜ Senatosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, senato yaptığı toplantıda, görev süresi dolacak olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e, Atatürk ilkelerinin, Cumhuriyet kazanımlarının, laiklik ilkesinin ve demokratik hukuk devleti idealinin korunmasında ve yaşatılmasında gösterdiği duyarlılıktan dolayı şükranlarını sunmaya karar verdi.

Son dönemde yaygın olarak tartışılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin üniversitelerce de yakından izlendiği ifade edilen açıklamada, oluşabilecek bir istikrarsızlığın tüm üniversite çalışanlarını kaygılandırdığı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin temel özelliklerinin savunucusu olan TÜ'nün de bu gelişmeleri yakından izlediği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi.

?Öğretim üyeleri ve üniversite çalışanları olarak beklentimiz, cumhurun başı olarak seçilecek olan ve toplumun tüm kurum ve kuruluşlarını, halkı kucaklayacak bir cumhurbaşkanı seçilmesidir. Pekçok alanda önemli iç ve dış sıkıntılarla karşı karşıya olan ülkemizin yeni bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmaması en temel dileğimizdir.

Üniversite Senatomuz, seçilecek cumhurbaşkanının, Cumhuriyetimizin temel özelliklerini oluşturan ve Anayasamızın değiştirilmez maddeleri olarak bilinen, Türkiye Devleti'nin demokratik, laik ve sosyal bir Cumhuriyet olduğu niteliklerini benimsemiş, tüm kurum ve kuruluşlarla uyum içinde çalışabilecek nitelikleri taşıyor olması beklentisi ve umudu içindedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber