Başbakan: Bizim derdimiz mevki makam değil

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hannover Sanayi Fuarı'nın açılış töreni için Almanya'da bulunan Başbakan Erdoğan, bu ülkede yaşayan Türklerle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, ?makamlar, mevkiler bizim umurumuzda değil? dedi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, makam ve mevkinin gelip geçici olduğunu belirterek, ?Bizim derdimiz ne biliyor musunuz? Makamlar mevkiler değil. Bunların hepsi gelip geçicidir. Her zaman söylüyorum, başbakan olsan ne yazar cumhurbaşkanı olsan ne yazar? dedi. Erdoğan, Almanya'nın Hannover kentinde bu ülkede yaşayan Türklerle bir araya geldi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Erdoğan, şöyle konuştu: ?Sizlerin de merakı var. Ona da cevap vermek mecburiyetindeyiz basın mensuplarının da olduğu gibi. Hep diyorlar ki illa cumhurbaşkanlığını açıklayın. Sevgili vatandaşlarım bakınız bizim derdimiz ne biliyor musunuz? Makamlar, mevkiler değil. Bunların hepsi gelip geçicidir. Her zaman söylüyorum, başbakan olsan ne yazar cumhurbaşkanı olsan ne yazar. Bizim değerlerimizde öldün seni koyacakları yer, 2 metre küp yer. En fazla yeri ben alırım ha... 1.85 boya sahibim. Ve getirip musalla taşına koydukları zaman ?er kişi niyetine' diyecekler. Başbakan niyetine demeyecekler ki cumhurbaşkanı niyetine demeyecekler ki. Baki olan nedir? Baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş. Yaşadığın vatanda vatan toprakları için ne yaptın, milletin için ne yaptın. Bulunduğun makamda ne gibi hizmetler verdin. Hortumladın mı, hortumları kestin mi? Eğer hortumculuk bizim dönemimizde prim yapsaydı bu yatırımların hiçbiri yapılmazdı.?

Türkçe ?hoş geldiniz?

Konuşmasına, ?Güzel Türkçe'nizi konuşamıyorum, ancak size içten bir hoş geldiniz demek istiyorum? sözleriyle başlayan Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Cristian Wulff, Türkçe ?hoş geldiniz? dedi.

Türkiye'deki gelişmelerden çok etkilendiklerini ifade eden Wulff, Türkiye'nin, ekonomik çabalarıyla Hannover Sanayi Fuarı'nda daha da fazla dost kazanacağına inandığını kaydetti. Türk şirketlerin Almanya'da da ekonomiye büyük katkı sağladıklarını belirten Wulff, Almanya'da yaşayan Türklerin de Almanca öğrenmelerini ve insanların birbirlerine yakınlaşmalarını istediğini sözlerine ekledi. İki ülke arasında zaman zaman eleştirilerin de olduğuna dikkati çeken Wulff, ancak Almanya ve Türkiye arasında tarihi ve kültürel açıdan çok güçlü bağların bulunduğunu ve uyumun her iki ülkenin de konusu olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber