Kaza yaptılar kişinin hayatını kurtardılar

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari-Çukurca kara yolu 12. km'de meydana gelen trafik kazası, 9 kişinin hayatını kurtardı. Kaza sonrası durup araçlarını inceleyen 9 kişi, bu sırada üzerlerine dağdan gelen kaya parçalarını görüp olay yerindeki bir mağaraya sığındı. Araçların üzerine düşen kayalardan dolayı kullanılamaz hale geldiği olayda 9 kişiyi sabaha karşı jandarma kurtardı.

Hakkari'de yağışlı havalardan dolayı vadiden geçen yollar tehlike saçmaya devam ediyor. Hafta sonunu geçirmek için iki araçla gezintiye çıkan Rahmi Değirmenci, Orhan Değirmenci, Mustafa Akbaş, Lezgin Gezer, Kadir Besi, Ercan İdem, Ferhat İdem ve Doğan Aksakal adlı arkadaşlar dönüş yolunda Hakkari-Çukurca karayolunun 12. km'de kayalık bölgeden geçtikleri esnada önde seyreden 06 HM 993 plakalı araç aniden durdu. Duran araca arkadan gelen 06 AN 1712 plakalı araç çarptı.

Kaza sonrası hasarı incelemek için inen gençler bu sırada dağdan üzerlerine kayaların düştüğünü fark etti. Gençler, araçlardan hızla uzaklaşarak, olay yerindeki bir mağaraya sığındı. Kayaların üzerine yağdığı araçlar hurdaya döndü. Dağdan kayaların çarptığı yüksek gerilim hatları da koparak araçların üzerine düştü. Gelişen olayları seyreden gençler, kazanın kendilerinin hayatta kalmalarına sebep olduğunu belirttiler.

Araç içinde bulunanlardan Hakkari Örnek Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı ve esnaf Rahmi Değirmenci, üzerlerine gelen kayalardan kendilerini yaptıkları kaza ve mağaraya sığınmalarının koruduğunu söyledi. Saatlerce mağarada mahsur kaldıklarını ifade eden Değirmenci, daha sonra telefonla ulaştıkları Jandarmaya haber verdiklerini kaydetti. Rahmi Değirmenci, tehlikeli yolda hiçbir uyarı levhasının bulunmadığını, bundan dolayı Karayolları ekiplerinden şikayetçi olduklarını belirtti. Yolu temizlemeye gelen Karayolları ekibinin kendilerine geçmiş olsun dileklerinde bile bulunmadığını söyleyerek ilgisizliği aktardı. Değirmenci, yağışlı havada yolların kontrollü bir şekilde tarfiğe açılmasını, tehlike saçan yol için önlemlerin alınmasını istedi.

Yaşadıkları olayda büyük korku yaşan gençlerden Mustafa Akbaş ise eve geldikten sonra da olayın etkisinde kaldığını, sabaha kadar uyumakta sıkıntı çektiğini dile getirdi. Şokta olan Kadir Besi'de eve geldiğinde çocuklarına cevap vermekte zorlandığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber