Divasen: İlköğretim ve liselerde 'Din dersi' saatleri artırılsın

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?İmamların cumhurbaşkanı olması korkutmasın'

TÜRKİYE Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVASEN) Genel Başkanı Hüseyin Demirci, cumhuriyet mitinginde ?Çankaya'ya imam istemiyoruz' sloganlarının bir takım azınlık grup tarafından kasıtlı olarak atıldığını belirterek, bu ülkeye imamların zararı olmadığını ve imamların cumhurbaşkanı veya başka makamlara getirilmesinin kimseyi korkutmaması gerektiğini söyledi.

Hüseyin Demirci, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Başkan Demirci toplantıda bir gazetecinin sorusu üzerine, şunları söyledi:

?Ülkemiz, demokratik bir ülkedir. Yüce Meclis, anayasamızın ön gördüğü şekilde, mutlaka cumhurbaşkanını, meclisten veya dışardan seçecektir. Bu konuda hiçbir insanımızın tereddüt etmesine gerek yok. Mitingte atılan sloganın ise, kasıtlı atıldığına inanıyorum. Bugüne kadar imam hatip neslinden, vatana ihanet edenler ve devleti bölüp parçalamak isteyenler olmamıştır. Tam tersine, bu ülkenin birliği ve beraberliği ile ülkenin hudud bütünlüğü söz konusu olduğunda imamlar, her zaman ön saflarda yerini almıştır. O nedenle imamların, cumhurbaşkanı olması veya başka makamlara getirilmesinin, başka insanları korkutmaması gerekir. Ülkemiz demokratik ve laik bir ülkedir, o ilkeler doğrultusunda da yönetilecektir. Ayrıca bugün mecliste, birçok imam hatip mezunu milletvekili var. O vekillerden de bugüne kadar, bu ülke zarar görmemiştir.?

?İLKÖĞRETİM VE LİSELERDE DİN DERS SAATLERİ ARTIRILMALI'

DİVASEN Genel Başkanı Demirci, ilköğretim ve liselerde verilen Din Kültür ve Ahlak Bilgisi dersi saatlerinin artırılması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

?Kurtuluşumuz için Hz. Muhammed Mustafa'nın bıraktığı emanetlere sahip çıkacak gençler yetiştirmeliyiz. Bunun için de ilköğretim ve liselerde din kültür ve ahlak bilgisi alanındaki aksaklıkların süratle giderilip ders saatlerinin artırılması gerekiyor. Kuran kurslarına isteyen vatandaşlarımızın çocuklarını ilköğretim 5'inci sınıftan önce gönderebilmeleri, Kuranı ve din bilgilerinin ilköğretim müfredatına alınması için gerekli yasaların bir an önce çıkarılarak hayata geçirilmesi gerekiyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber