Soğukta öğrencilerini evine gönderen öğretmenlere incelemeye tepki

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 18:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

VAN'ın Bostaniçi Beldesi'ndeki Mustafa Necati İlköğretim Okulu'nda görevli 8 öğretmen hakkında, soğuk nedeniyle öğrencileri idareden izin almaksızın evlerine gönderip, derslere girmedikleri gerekçesiyle Milli Eğitim Müdürlüğü'nce haklarında inceleme başlatıldı. İncelemeye tepki gösteren Eğitim- Sen Van Şube Başkanı Özdal Üçer, tek başına yaptığı basın açıklamasında okuldaki kalorifer sisteminin çalışmadığını ve sınıfların soğuk olduğunu öne sürerek öğretmen arkadaşlarını savundu.

Merkeze 8 kilometre uzaklıktaki Bostaniçi Beldesi'nde 3 bin öğrecisi bulunan Mustafa Necati İlköğretim Okulu'nda kalorifer sisteminin çalışmadığını rapor eden öğretmenler, öğrencilerini evlerine göndererek, izin almaksızın derslere girmeyince Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından haklarında inceleme başlatıldı.

Bunu üzerine okul önüne gelen Eğitim- Sen Van Şube Başkanı Özdal Üçer, tek başına basın açıklaması yaparak olayı kınadı. Kaloriferlerin yıl boyunca problemli olduğunu iddia eden Üçer, defalarca uyarmalarına rağmen yetkilelerin konuya duyarsız kaldığını ve öğrencilerin zor şartlar altında soğuk sınıflarda eğitim gördüğünü söyledi.

Öğretmenlerin okulun eğitim ve öğretime elverişli olmadığı yönünde tutanak tuttuğunu anlatan Üçer, ?Bu tutanağı tutan öğretmenler hakkında da inceleme başlatılmış. Tutanak defterine de el konulmuş. Öte yandan okul idaresi ve bazı öğretmenler öğrenciler ve öğretmenleri konuşmamaları için tehdit etmiş. Biz bu konunun takipçisi olacağız'' dedi.

Bu arada Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kaloriferlerin 3 günden bu yana yanmadığını, ancak yıl boyunca bir sıkıntının yaşanmadığını söyledi. Tutanak tuttukları belirlenen 8 öğretmen hakkında inceleme başlatılmasının sebebinin, tutanak tuttuktan sonra öğrencileri evlerine göndermeleri ve derse girmemeleri olduğu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber