CHP, cumhurbaşkanlığına aday göstermeyecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, AK Parti'nin meclisteki çoğunluğu nedeniyle CHP'nin aday göstermesinin mantıksız olduğunu, ancak uzlaşı çağrılarına cevap gelmesi durumunda önerecekleri isimler olabileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı adaylık sürecinin bugün başlaması ile birlikte, CHP de, AK Parti'ye aday konusunda uzlaşma çağrısını yineledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, AK Parti'nin Meclis'teki sayısal çoğunluğu nedeniyle aday göstermelerinin söz konusu olmadığını ifade ederek, seçim oturumuna katılmayacaklarını söyledi. Katılmayacakları bir toplantı için aday göstermelerinin de mantıksız olacağını ifade eden Özyürek, "Meclis'in sayısal durumu belli, AK Parti büyük bir çoğunluğa sahip. Bizim üçte bir milletvekilimiz var. Üçte bir çoğunlukla cumhurbaşkanı adayı göstermemizin pratik bir yararı yok. Biz önce Nisan ayında erken genel seçim yapalım, yeni Meclis Mayıs ayında yeni cumhurbaşkanını seçsin dedik. Oysa bu kabul edilmiş olsaydı halk da bu sürece katılacaktı ve mesela AK Parti herşeye rağmen seçilirse artık bizim söyleyecek bir şeyimiz kalmazdı. Ama bunu yapmadılar" diye konuştu.

Özyürek, parti olarak üzerinde uzlaşma sağlanmış bir cumhurbaşkanın seçilmesi isteklerini de belirterek, "Birçok isim var. Ama bundan sonuç alınabilmesi için çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti'nin önce bir uzlaşma kararını alması lazım. Bu karar alınmadan bizim bir aday göstermemizin hiçbir yararı yok. O nedenle belli isimleri ortaya atmak, telaffuz etmenin de yararı yok. Böyle bir talep gelirse elbette bizim de düşündüğümüz çok saygın isimler vardır" dedi.

Uzlaşı için geç kalınıp kalınmadığının sorulması üzerine ise Özyürek, "Sayın Ahmet Necdet Sezer de son 24 saatte seçilmişti. Ayın 25'i akşamına kadar uzlaşma sağlanabilir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber