Türkiye'nin 55. partisi oldular

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin 55. partisi, Yüce Diriliş Partisi kuruldu. Partinin kuruluş dilekçesini, kuruculardan Osman Sarı ve beraberindekiler İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Yılmaz Arslan'a verdi.

Sarı, bakanlıktan ayrılırken yaptığı açıklamada, Yüce Diriliş Partisinin, ''millete vatana hayırlı olmasını'' diledi. Partinin kısa adının ''YÜCEDİRİP'' olduğunu belirten Sarı, partinin ambleminin ''dolunay, gül ağacı ve yol'' olarak üç unsurdan oluştuğunu kaydetti. Partinin, ''ülke ve milletin, manen ve maddeten en iyi, en doğru, en güzel seviyeye ermesi ve tüm haklarının korunmasını'' amaçladığını söyleyen Sarı, partinin kurucu üyelerinin 35 kişiden oluştuğunu söyledi.

Kapanan Diriliş Partisi Genel Başkanı Sezai Karakoç'un, partinin kurucu genel başkanı olduğunu bildiren Sarı, Karakoç tarafından daha önce kurulan Diriliş Partisi'nin, seçimlere girememesi ve kısa sürede örgütlenmesini tamamlayamaması nedeniyle feshedildiğini kaydetti.

Yüce Diriliş Partisinin kurarak yeni bir açılımla ortaya çıktıklarını belirten Sarı, ''Partimiz, yeni bir ses, yeni bir görüş olarak ortaya çıkacaktır ve şu andaki siyasi partilerden tamamen farklıdır'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber