Bakan Çelik: Hesap verecekler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin 33 kişinin öldüğü Aksaray'daki trafik kazasıyla ilgili adli soruşturma açıldığını idari soruşturmadın da devam ettiğini belirterek: Sorumlular hesap verecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Zafer İlköğretim Okulu öğrenci, öğretmen ve velilerinden 33 kişinin öldüğü Aksaray'daki trafik kazasıyla ilgili adli soruşturma ve idari incelemenin devam ettiğini belirterek, ''Bunun sonucunda ihmali olan, yanlışı olan, kusurlu bulunan insanlara şüphesiz ki, gerekli ceza verilecek'' dedi.

Çelik, Turizm Haftası'nın açılışı dolayısıyla Ankara Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen törene katıldı. Törende bir konuşma yapan Çelik, sözlerine Aksaray'daki kazada yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. ''Cumartesi günü elim bir kaza olmuştur. Bu kaza, yüreklerimize kor düşürmüştür, annelerin yüreklerine kor düşürmüştür'' diyen Çelik, rahatsızlığı nedeniyle cenaze törenine katılmadığını ve bu nedenle büyük üzüntü içinde olduğunu söyledi.

Çelik, şunları kaydetti: ''Vefatlardan sonra feryatlar, ahlar, vahlar gidenleri getirmez. Bu ve benzeri olayların son olmasını diliyoruz. Bana soruyorlar gazeteci arkadaşlarım, 'efendim ne yaptınız? Soruşturma açtınız mı?' Bir taraftan adli soruşturma devam ediyor, bir taraftan idari inceleme devam ediyor. Bunun sonucunda ihmali olan, yanlışı olan, kusurlu bulunan insanlara şüphesiz ki, gerekli ceza verilecek.

Ama bu gidenleri geri getirmiyor. Dolayısıyla azami derecede dikkatli olmak zorundayız.'' Okullar tarafından düzenlenen gezilerin, öğrencilerin yaşadıkları ülkeyi tanımaları açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Çelik, ancak bu gezileri organize edenlerin çocukların hiçbir şekilde zarar görmemeleri için tüm önlemleri almaları gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın her yıl 10 bin öğrenciyi Çanakkale'ye götürdüğünü ve burada yaşanan bağımsızlık mücadelesini yerinde görmelerini sağladığını, ayrıca benzer başka geziler de düzenlendiğini anlatan Çelik, bu tür faaliyetleri eğitimin ''olmazsa olmazı'' olarak tanımladıklarını ve bir ders gibi gördüklerini ifade etti.

Çelik, veliler, öğretmenler ve idarecilerin yaşanan kazanın ardından okul gezilerinin düzenlenmesi konusunda tedirginlik içine girdiklerini de ifade ederek, ''Azami dikkati göstermek zorundayız. Yavrularımız bizim için çok değerlidir. Bir yavrumuzun burnunun kanaması bile bizi çok üzer'' diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber