İç Tüzük'teki açık KHK'ları bekletiyor

KHK'ların 30 gün içerisinde Meclis'te görüşülüp onaylanması gerektiğini anlatan Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Tahmazoğlu Üzeltürk, İç Tüzük'teki boşluktan dolayı bunun yapılamadığını söyle

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 30 Aralık 2017 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İç Tüzük'teki açık KHK'ları bekletiyor

Olağanüstü hal kapsamında geçtiğimiz hafta yayınlanan 695 ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile birlikte 20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL kapsamında 30 KHK çıkarıldı. Bunlardan sadece 5'i TBMM'de onaylanıp yasa haline getirildi. Bu durumun nedeni ise Meclis İç Tüzüğü'ndeki açık.

KARAR'a konuşan Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Tahmazoğlu Üzeltürk, KHK'ların yayınlandıktan sonra 30 gün içinde Meclis'te görüşülüp onaylanması gerektiğini kaydederek, buna rağmen İç Tüzük'teki boşluktan dolayı bunun yapılmadığını söyledi. Üzeltürk, şunları anlattı: "OHAL KHK'ları TBMM İç Tüzüğü'ne göre 30 gün içinde parlamento tarafından yasa haline getirilir. 30 gün içinde yasa haline getirilmeyen KHK'ların ise ne olacağı konusunda bir açıklık yok. Yasa haline getirilenlerin de OHAL Kanunu gibi değerlendirilmesi ve sadece OHAL'de uygulanması gerekiyor. Burada asıl sorun İç Tüzük'te. 30 gün içerisinde görüşülmezse ne olurun yanıtı yok. Biz 20 yıldan bu yana İç Tüzük'teki bu boşluğu hep eleştirdik. Olağan KHK'lar için 30 günlük süre dahi yok. 20 yıldır meclisin gündeminde olan KHK'lar var. Bu sorun uygulama ile de kaldırılabilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber