İş bulamayınca açtığı iş yeriyle kocasına patron oldu

İstanbul'da doğum izni için çalıştığı şirketten ayrılınca tekrar iş bulamayan girişimci Güngör, KOSGEB'in projesini kabul etmesi sonrası başladığı süt reçeli üretimi sayesinde hem üç çocuğuna bakıyor hem de eşini istihdam ediyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2017 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş bulamayınca açtığı iş yeriyle kocasına patron oldu

İstanbul'da doğum izni için çalıştığı işinden ayrılınca tekrar iş bulamayan girişimci Vildan Güngör, KOSGEB'in projesini kabul etmesi sonrası başladığı süt reçeli üretimi sayesinde hem üç çocuğuna bakıyor hem de eşini istihdam ediyor.

Projesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından kabul edilen Güngör, Pendik Kurtköy'de kiraladığı bir dükkanda "Milkella" ismiyle süt reçeli üretimine ve satışına başladı.

"Ne işin var evinde çocuklarına bak' dediler"

Güngör, halihazırda üç çocuğuna baktığını belirterek, aynı zamanda şirketin her şeyiyle kendisinin ilgilendiğini söyledi.

Kurduğu şirketinde eşine de iş sunduğunu ve onun dışında bir kişiyi daha istihdam ettiğini dile getiren Güngör, eşinin yüksek gıda ve ziraat mühendisi olduğunu, bu sayede kendisine ciddi destek sunduğunu anlattı.

Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce özel bir şirketten satış-pazarlama müdürüyken üçüncü çocuğu için ayrılmak zorunda kaldığını belirterek, daha sonra istediği şartlarda iş bulamadığını ve kendi işini yapmaya karar verdiğini söyledi.

Bu süreçte yaşadığı sıkıntıların yanı sıra bazı kişilerin şevkini kırmak için olumsuz şeyler söylediğini kaydeden Güngör, şu ifadeleri kullandı:

"Şu dönemde ticaret fazlasıyla zor, bir kadın olarak ne işin var, sen evde otur çocuklarına bak' dediler. Ben tabii onlara kulak tıkadım, inandım, hedeflediğim iş için yola koyuldum. Zorlandım ama şu an birçok şeyi geride bıraktım, ciddi mesafe aldım, başardım. Benim sayemde çevremdeki birçok kadın da cesaret aldı ve onlar da iş kurmak istiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber