OHAL Komisyonu göreve iade ederse, başka kuruma mı verilir?

OHAL Komisyonunun iade kararı alması durumunda, personel her durumda başka kuruma gönderilmek zorunda değildir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Ocak 2018 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
OHAL Komisyonu göreve iade ederse, başka kuruma mı verilir?

685 sayılı KHK'ya göre, OHAL Komisyonunun iade kararı alması durumunda; statüleri, unvanları ve yürüttükleri görevler itibarıyla başka kurumlarda görevlendirilmeleri mümkün olmayanlar, kendi kurumlarında istihdam edilmeye devam edilecektir.

685 sayılı KHK'nın 10. maddesi şu şekildedir:

"Kamu görevinden, meslekten veya görev yapılan teşkilattan çıkarılan ya da ilişiği kesilenlere ilişkin başvurunun kabulü halinde karar Devlet Personel Başkanlığına bildirilir. Bu şekilde bildirilen personelin atama teklifleri; statüleri, unvanları ve yürüttükleri görevler itibarıyla başka kurumlarda görevlendirilmeleri mümkün olmayanlar hariç olmak üzere daha önce istihdam edildikleri kurumlar dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarında eski statülerine ve unvanlarına uygun kadro ve pozisyonlara Devlet Personel Başkanlığı tarafından ikamet ettikleri il dikkate alınarak onbeş gün içinde yapılır. Bu fıkra kapsamında kamu görevine iade edilmesine karar verilenlerden, yöneticilik görevinde bulunmakta iken kamu görevinden çıkarılmış olanların atamalarında, yöneticilik görevinden önce bulundukları kadro ve pozisyon unvanları dikkate alınır."

DEĞERLENDİRME

1- OHAL Komisyonunun hakkında iade kararı aldığı personel eski statüsüne ve unvanına uygun kadroya atanmak zorundadır.

2- İhraç nedeniyle, personel ve kurum arasındaki güven ilişkisi zedelendiği için, iade edilen personel eski kurumuna atanmamaktadır. Zaten, ihbar dilekçelerinin dikkate alınması, takdir hakları ve yöneticilerin kararları nedeniyle bir çok kişi de eski kurumunda çalışmayı kabul etmeyecektir.

3- Ancak, statüleri, unvanları ve yürüttükleri görevler itibarıyla başka kurumlarda görevlendirilmeleri mümkün olmayanlar, başka kurumlara atanmayacaktır. Bu bağlamda polis Emniyet Genel Müdürlüğünde, öğretmen Milli Eğitim Bakanlığında, imam hatip Diyanet İşleri Başkanlığında, Orman muhafaza memuru Orman Bakanlığında istihdam edilmeye devam edilecektir. Ancak çalışma barışı bozulduğu için, göreve iade kararı alınan bu personelin aynı kurum içinde görev yeri değişikliği yapılabilecektir.

4- Göreve iade kararları, gereğinin yerine getirilmesi için Devlet Personel Başkanlığına iletilmektedir. Devlet Personel Başkanlığı, OHAL Komisyon kararının kendisine intikalinden itibaren 15 gün içinde, atama tekliflerini yapacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber