Kapkaç ve şiddetin nedeni sevgi eksikliği

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Mustafa Yıldırım kapkaç ve şiddetin nedeni olarak sevgi ve şefkat eksikliğini gösterdi. Yıldırım"Geniş aileyle büyüdük. Anne babamız kızdığında babaanne ve dedemize sığınıyorduk. Onların verdiği huzur, sevgi, şefkat, insanda ciddi anlamda pozitif etki yapıyor" dedi

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, kapkaç, hırsızlık ve sokaktaki şiddetin altında yatan gerçeğin, ailelerin küçülmesi ve çocukların büyüklerin şefkat ve sevgisinden yoksun büyümesi olduğunu söyledi. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında katıldığı konferansta konuşan Prof. Dr. Yıldırım, ?Sokaktaki kapkaçın, hırsızlılıkların ve daha birçok yanlışlıkta, ailelerin küçülmesinin etkisi vardır" dedi.

MANEVİYAT VE BEREKETİ KAYBETTİK

Toplumda yaşanan huzursuzluğun, sokaktaki kapkaçın ve şiddetin altında yeni yetişen neslin büyüklerinin şefkat ve sevgisinden mahrum büyümesinin yattığını belirten Yıldırım, ?Anneye, babaya evde hizmet ediliyor, bunun karşılığında da mal isteniyor. Biz maneviyat ve bereketi kaybettik. Bugün evlerde analar babalar dışında dedeler nineler olmayınca, çocuklarımız da sevgiden ve şefkatten ciddi anlamda mahrum büyüyor. Biz çocukken geniş aileyle büyüdük. Annem kızarsa babaanneme, babam kızarsa dedeme sığınıyorduk. Onların verdiği huzur, sevgi ve şefkat, insanda ciddi anlamda pozitif olarak etki yapıyor. O bakımdan Cenab-ı Allah'ın yüzüne bakmayı bile sevap lütfettiği anne ve babayı adeta angarya gibi görüyoruz. Çocuklarımız da bundan mahrum oluyorlar. Anasına bakmayı sırayla uygulayan değil aklından geçirenin bile cennete gitmesi mümkün değildir? diye konuştu.

BÖYLE EVLATLIK OLUR MU?

Toplumda yaşlılara sevgiyle yaklaşılmadığı için yeni nesillerin sevgisiz büyütüldüğüne değinen Prof. Dr. Yıldırım, "Dede ve nine çocuğunun yanında, torunlarına çevresine alışıyor derken oğlu kızına telefon açıyor, 'Benim sıram bitti, bakma sırası sende' diyor. Böyle evlatlık, insanlık olur mu? Böyle sevgi olur mu? Evlatlar da analarına babalarına maddi çıkar uğruna bakmaya başladı. Peygamber Efendimiz, bir kimse hariç kimseye beddua etmemiştir. O kişi de yakın akrabasıyla bağını koparan kişidir. Peygamber Efendimiz, 'Yakın akrabasıyla bağını koparanın burnu yere sürtülsün, iki yakası bir araya gelmesin.' diyor. Allahíın sevgisinin yerine dünya sevgisini oturtursak anamızla, babamızla ve bütün insanlarla ilişkilerimiz bozulur. Gönül dünyamızı güzelliklerle süslemeliyiz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber