KİK'in çalışmadığı her gün işadamının zararına

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 20 Nisan 2007 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görev süresi dolan üyelerin yerine yenilerinin seçilmemesi nedeniyle, önceki gün itibariyle Kamu İhale Kurulu'nda (KİK) fiilen çalışma durdu. Şu an için kurulda 10 üyenin 8'inin görev süresi sona ererken, Başkan Hasan Gül ile kurul üyesi Bilal Karaca görevlerini sürdürüyor. Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, "Kurulun 1-2 ay böyle gideceği ve çalışamayabileceği söyleniyor. Böyle bir gecikme, işadamlarının haklarının kaybolması anlamına gelecektir" dedi.

KİK'ten önceki gün 2. Başkan Namık Dağalp, Üyeler Adnan Zengin, Muzaffer Eren, Hakkı Ustaömer, Hüseyin Gürhan, Kadir Nejat Ünlü, Ahmet Ülker ve Yaşar Gök süreleri dolduğu için ayrıldı. Ancak giden isimlerin yerine yeni üyelerin ataması henüz yapılmadı. Toplantı yeter sayısı yedi olduğundan, beş üyeliğe daha atama yapılana kadar KİK'in toplanma şansı olmayacak.

İsimler belirlendi

Kaynaklar, KİK üyeliğine atama için yasa gereği üye ismi bildirmek durumunda olan kurumların bunları belirlediğine dikkat çekiyor. Şu ana kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), KİK'te grup başkanı olarak görev yapan Bahattin Işık'ı önerirken, Danıştay, 2'nci Daire'den Çağatay Özcan'ı, Sayıştay denetçi Adem Kamalı'yı, TİSK ise Devlet Su İşleri'nden (DSİ) Abdullah Dündar'ı aday gösterdi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Bakanlığı adayı da KİK'te uzman olan Hakan Günal.

İNTES Başkanı Koçoğlu, "Kurul üyelikleri için isimler birçok kurum tarafından belirlendi. Bu nedenle Bakanlar Kurulu hemen karar alıp, atamaları cumhurbaşkanlığına gönderebilir" diye konuştu. Kurulun çalışamadığı her günün işadamlarının zararına olduğuna dikkat çeken Koçoğlu, kurulun çalışamadığı sürede yapılacak şaibeli bir ihalenin sonuçlandırılması durumunda, sürecin geriye işlemeyeceğini de belirtti.

Öte yandan yasal atama süresi geçmesine rağmen Sermaye Piyasası Kurulu'nda (SPK) vekaleten başkanlık dönemi sürüyor. Eski Başkan Doğan Cansızlar'ın görev süresi 20 Kasım 2006 tarihinde sona ermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber