Çelik: Okul gezileri tedbirler artırılarak devam edecek, üç bakanlık devreye girecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Nisan 2007 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Okul gezilerinde alınması gereken önlemler konusunda bazı bakanlık yetkilerinin biraraya gelerek toplantı yapacaklarını açıklayan Bakan Çelik, ''Geziler devam edecek ama tedbirler daha da artırılacak'' dedi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okul gezilerinin yasaklanmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, katıldığı bir program sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aksaray'da meydana gelen okul gezisi kazası ile ilgili bakanlık müfettişlerinin incelemesinin devam ettiğini açıklayan Bakan Çelik, sonucun kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. Okul gezilerinin eğitimin bir parçası olduğunu vurgulayan Çelik, Sakarya Valiliği'nin yakın bir tarihte gerçekleşecek olan gezileri, tedbirlerin yeniden gözden geçirilmesi amacıyla durdurduğunu ifade etti. Çelik, geziler ile ilgili yasaklamanın söz konusu olmadığını aktardı.

Yönetmeliklerle, okul gezilerinde kullanılacak araçların niteliklerinin belirlendiğini ve buna göre, 4 yaşından büyük araçların kullanılamayacağı şartının bulunduğunu anımsatan Çelik, ''Bu olayda, anlaşma yapılan otobüsle sefere konulan otobüs tamamen farklıdır." dedi. Çelik, taşımayı yapan firmanın kusuru bulunduğunu kaydederek, "Bu kusuru görmezlikten gelenlerin kusuru vardır." ifadesini kullandı.

Milli Eğitim, Ulaştırma ve İçişleri Bakanlıklarının müsteşar düzeyinde bir araya gelerek okul gezileri ve alınması gereken önlemler konusunda toplantı yapacaklarını aktaran Çelik, gezilerin devam edeceğini ancak tedbirlerin daha da arttırılacağını söyledi. Çelik, konuya dikkat çekecek bir genelge de yayınladıklarını belirtti.

Çelik, sendikalar tarafından Eğitim Kurumları Yönetici Atama Yönetmeliği'nin bazı maddelerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması yönünde dava açtıklarının hatırlatılması üzerine, "Yönetmelik çeşitli çevreleri görüşleri dikkate alınarak hazırlanmıştı." dedi. Çelik, yönetmelikle gelen liyakat ve kariyer ölçütlerinin iddia edildiği gibi subjektiflik içermediğine dikkat çekti.

Sınav yönteminin; yönetici belirlemede her zaman doğru sonuç vermediğini aktaran Çelik, söz konusu atamaların merkezden yapılmadığını ifade etti.

Yönetmelikte, subjektifliğin söz konusu olmadığını vurgulayan Çelik, "Kadrolaşmanın k'sı bile yok. Demokrasilerde sizin icraatınızı beğenenler de olur, beğenmeyenler de. Diyelim ki, bundan vazgeçtik, sendikalara 'yönetmeliği siz hazırlayın' dedik. Hepsi birbirine taban tabana zıt yönetmelikler hazırlar. Bu açıdan mühim olan, objektif kriterlerin herkes için geçerli olmasıdır.'' diye konuştu.

Hüseyin Çelik, başka bir soru üzerine, ortaöğretime geçiş modeli ile ilgili gerçek ve tüzel kişilerden görüş aldıklarını söyledi. Cuma günü kendisinin başkanlığında düzenlenecek bir toplantıda gelen görüşlerin ele alınacağını dile getiren Çelik, söz konusu toplantı sonrasında ortaöğretime geçiş modelinin kesin olarak belirleneceğini ve basına açıklanacağını bildirdi.

Zaman


Okul gezileri için üç bakanlık devreye giriyor

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Aksaray'da meydana gelen trafik kazasının ardından okul gezilerinin kaldırılacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Bakan Çelik, "Bu geziler eğitimin bir parçası. Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Çanakkale gezilerinde şimdiye kadar bir öğrencimizin burnu bile kanamadı" dedi. Çelik, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın bundan sonraki geziler için görüşmeler yapabileceğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber