Santimle gazilik ayıbına Beştepe ve Meclis el attı

Terörle mücadelede yaralanan 19 bin kişinin gazilik ünvanı alamaması yankı uyandırdı

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 10 Ocak 2018 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Santimle gazilik ayıbına Beştepe ve Meclis el attı

Yaşanan mağduriyetin perde arkasında SGK'nın gazilik kriterleri olduğu ve mağdurların kendilerini de kapsayan 684 sayılı KHK'dan bu nedenle yararlanamadığı ortaya çıktı.

Vücutlarında kurşun ve şarapnel parçaları ile yaşayan, parmakları bile olmadığı halde gazilik ünvanı alamayanların mağduriyetine ise çözüm arayışları hız kazandı.

Karar Gazeetesinden Kenan Butakın'ın haberine göre; Malul sayılmayan gazilerin feryadını duyan siyasilerin de harekete geçtiği öğrenildi.

Malul Sayılmayan Gaziler Derneği Başkanı Mesut Kılıçaslan, düzenleme sinyalinin gelmesinin hemen ardından dün Meclis'te 3 partinin temsilcileri ile görüştü. Görüşmelerde, kısa sürede düzenleme yapılması yönünde destek sözü verildi. Bugün de gazilerin sorunu Cumhurbaşkanlığı'na taşınacak. Kılıçaslan, Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu görüşme yapacak.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de, Meclis'e bir Araştırma Önergesi verdi. Önergesinde bazı malul sayılmayan gazilerin kalp ve omurilik gibi hayati bölümlerinde kurşun ve şarapnel parçaları olduğunu belirten Çakırözer, bu kişilerin sadece birkaç santimle malul gazi sayılmamasına dikkat çekti.

Kenan Butakın

'Gazilik santimle ölçülmez!'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber